20 év hagyomány és innováció

Kötetlen hangulatú, meglepetéseket sem nélkülöző sajtóeseménnyel ünnepelte huszadik születésnapját a Kempinski Hotel Corvinus. A jubileumi év speciális logóját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézetének tervező grafikus hallgatói tervezhették.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest idén ünnepli 20. születésnapját. A Finta József által tervezett modern épület 1992-es megnyitása óta meghatározza az Erzsébet tér arculatát. A történelmi Belváros építészeti értékeit felerősítve, a szálloda hatalmas üvegablakai visszatükrözik az épületet övező környezetet. A szálloda nem csak külsejével hagyott fontos nyomot az Erzsébet tér jellegén, hanem szolgáltatásaival is újrafogalmazta a szállodaipar addig ismert standardjait.

A Kempinski Hotel Corvinus volt az első ötcsillagos luxusszálloda Budapesten és a „The Leading Hotels of the World” első tagja Magyarországon. A szálloda a város legtágasabb szobáit és lakosztályait, továbbá egyedi szolgáltatások széles körét ajánlja üzleti célból érkező és pihenni vágyó vendégeinek.  A Kempinski Hotel Corvinus volt az első joint-venture szálloda és az első hotel, amely műgyűjteménnyel rendelkezett már nyitása óta.  A Kempinski Corvinus a magyar művészet számos alkotásával büszkélkedhet, amelyeket a szobákban, a lakosztályokban és a közös terekben állít ki. A Kempinski Galéria, amely a szálloda első emeletén található, kéthavonta cserélődő tárlatán a hazai kortárs művészetet mutatja be az érdeklődőknek.

A jubileumhoz köthető sajtóeseményen hirdették ki a  jubileumi év speciális logójának tervezésére kiírt pályázat győzteseit. A pályaműveket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézetének tervező grafikus hallgatói készítették. A legjobbnak ítélt tervet Tóth Teodóra készítette.

A köszöntő után a sajtó jelenlévő képviselőinek a "padlástól a pincéig" bemutatták az épületet. A királyi lakosztályban megcsodálhatták a városképet abból az ablakból, melyből a pop koronázatlan királya, Michael Jackson hajigált párnákat a rajongói közé, végiglapozhatták a legnevesebb vendégek kézjegyét tartalmazó vendégkönyvet.

Ezt követően pezsgővel a kézben élvezhették Havasi Balázs zongoraművész rögtönzött koncertjét - az épület tetején... Kérdésünk: de hogy kerül egy szabályos zongora a luxusszálloda tetejére?

A program zárásaként a jubileumi év süteményét, a Kempnski cupcake-et készíthették el a vállalkozó szelleműek az alagsorban lévő cukrászműhelyben.

Boldog születésnapot, Kempinski Hotel Corvinus!


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.