70 százalék feletti a kihasználtság az új veszprémi hotelben

A Veszprém szívében május vége óta üzemelő Hotel Historia & Historante szálloda és vendéglő a múlt héten hivatalosan is megnyitotta kapuit.

„Egy hónapos üzemelés után még korai lenne tapasztalatot levonni, de a trend örömre adhat okot. A foglaltsági előrejelzés júliusra 73%-os. Az étteremben több sikeres rendezvényt bonyolítottunk le, esküvői ebédtől, keresztelőn át a céges rendezvényig. A visszajelzések pozitívak” – mondta el a Napi Turizmusnak Csenár Róbert, értékesítési és marketing igazgató.

A műemlék épületben kialakított hotel Veszprém belvárosában fekszik, 1 perc sétára az Óváros tértől, és összesen 29 férőhellyel rendelkezik. 60 fős rendezvényterem is tartozik hozzá, az éttermet egy 80 fős pinceterem és hangulatos terasz egészítik ki. A szálloda tulajdonosai igyekeztek az 1700-as években épült impozáns ingatlan magvait megóvni, történelmi hangulatot varázsolni.

A „Historante”, a szálloda étterme nem csak nevében különleges. Hagyományos alapanyagokból készült magyar ételeket és egyedi ízeket (pl. almával főtt mentás rebarbaraleves, hársfateában pácolt jércemell roston, boros gyümölcsraguval, kukoricagombóccal, túrókrémmel töltött őszibarack, somhabbal) kínál vendégeinek, új felfogásban H. Szabó Attila séf és csapata. A szintén az „AAA” kategóriás konyhán dolgozó Takács Attila a herendi Apiciusban, illetve a Michelin csillagos Taubenkobel-ban edződött.

A ház étterme Veszprémben elsőként kínál babaétlapot és pelenkázót a vendégeknek. A teraszukon szívesen látják a négylábúakat, számukra itatót és szőnyeget is biztosítanak. Július végén indítják „BorHistoria Hölgyeknek” programjukat, amely kizárólag a szebbik nem képviselőinek szól, és a borfogyasztást, borkultúrát igyekszik más szemszögből bemutatni, többek között női borászok bevonásával.

A Hotel Historia & Historante szállóvendégei térítésmentesen használhatják a ház wellness részleget is, beltéri ülőmedencével, gőzkabinnal, finn szaunával, napozó terasszal, jégkúttal és egy pihenőrészleggel, melyből kilátás nyílik a Tűztoronyra.

A szállodát Bérczi Beáta vezeti, az értékesítést és marketinget Csenár Róbert tartja kézben. A két szakember korábban már évekig dolgozott együtt a Villa Medici Hotel****-ben.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.