70 százalék feletti a kihasználtság az új veszprémi hotelben

A Veszprém szívében május vége óta üzemelő Hotel Historia & Historante szálloda és vendéglő a múlt héten hivatalosan is megnyitotta kapuit.

„Egy hónapos üzemelés után még korai lenne tapasztalatot levonni, de a trend örömre adhat okot. A foglaltsági előrejelzés júliusra 73%-os. Az étteremben több sikeres rendezvényt bonyolítottunk le, esküvői ebédtől, keresztelőn át a céges rendezvényig. A visszajelzések pozitívak” – mondta el a Napi Turizmusnak Csenár Róbert, értékesítési és marketing igazgató.

A műemlék épületben kialakított hotel Veszprém belvárosában fekszik, 1 perc sétára az Óváros tértől, és összesen 29 férőhellyel rendelkezik. 60 fős rendezvényterem is tartozik hozzá, az éttermet egy 80 fős pinceterem és hangulatos terasz egészítik ki. A szálloda tulajdonosai igyekeztek az 1700-as években épült impozáns ingatlan magvait megóvni, történelmi hangulatot varázsolni.

A „Historante”, a szálloda étterme nem csak nevében különleges. Hagyományos alapanyagokból készült magyar ételeket és egyedi ízeket (pl. almával főtt mentás rebarbaraleves, hársfateában pácolt jércemell roston, boros gyümölcsraguval, kukoricagombóccal, túrókrémmel töltött őszibarack, somhabbal) kínál vendégeinek, új felfogásban H. Szabó Attila séf és csapata. A szintén az „AAA” kategóriás konyhán dolgozó Takács Attila a herendi Apiciusban, illetve a Michelin csillagos Taubenkobel-ban edződött.

A ház étterme Veszprémben elsőként kínál babaétlapot és pelenkázót a vendégeknek. A teraszukon szívesen látják a négylábúakat, számukra itatót és szőnyeget is biztosítanak. Július végén indítják „BorHistoria Hölgyeknek” programjukat, amely kizárólag a szebbik nem képviselőinek szól, és a borfogyasztást, borkultúrát igyekszik más szemszögből bemutatni, többek között női borászok bevonásával.

A Hotel Historia & Historante szállóvendégei térítésmentesen használhatják a ház wellness részleget is, beltéri ülőmedencével, gőzkabinnal, finn szaunával, napozó terasszal, jégkúttal és egy pihenőrészleggel, melyből kilátás nyílik a Tűztoronyra.

A szállodát Bérczi Beáta vezeti, az értékesítést és marketinget Csenár Róbert tartja kézben. A két szakember korábban már évekig dolgozott együtt a Villa Medici Hotel****-ben.


Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.