A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk

Hétfőn egy kisteherautó halálra gázolta lakhelyén, Rakamazon Bányai Gábort, a mádi Hotel Botrytis fiatal, tehetséges igazgatóját. Bár a baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, nem tudták megmenteni az életét. Mindössze 37 éves volt.

A hírek szerint egy lengyel kisteherautó gázolta halálra Bányai Gábort a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Rakamaz belterületén hétfőn. A frissmedia.hu beszámolója szerint egy helyi szemtanú azt mondta, a környék életveszélyes, még zebra sincs, és bár a problémát a város önkormányzatának jeleztek, ennek ellenére semmi nem történt.

 

Bányai Gábor / Forrás: Facebook
Bányai Gábor / Forrás: Facebook

A tragédiáról elsőként beszámoló hírsite oldalán az is olvasható, hogy a helyiek szerint a tragédia helyszíne reggelente valóságos akadálypálya, nem könnyű átjutni az úttest egyik oldaláról a másikra. Sok esetben a kamionok is szabálytalanul parkolnak, az is nehezíti az átkelést.

A szemtanúk elmondása szerint a szerencsétlenség áldozatául esett fiatal szállodavezető egy út szélén álló kamion elől lépett ki, amikor elütötte a teherautó. A gépkocsi sebessége nem volt nagy, de az elgázolt fiatalember a jármű alá került. A kiérkező mentősöknek sikerült ugyan stabilizálni az állapotát, majd mentőhelikopterrel kórházba vitték, azonban ott belehalt súlyos sérüléseibe.

A baleset fiatal áldozata jelenlegi megbízatása előtt Sales pozíciót töltött be a miskolctapolcai Avalon Resort & SPA-ban, korábban pedig Front Office Managerként dolgozott a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszállóban.

Tehetséges, karrierje elején álló fiatal szakembert vesztett el a szállodás szakma, a gyászoló család fájdalmával együtt érzünk.

 


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.