A Buddha-Bar Hotel a legjobbak között

Meglepően jól vegyítették az ázsiai vallási ikonokat a régi Osztrák–Magyar Monarchia építészeti stílusával – írja a toplista egyedüli magyar szállodaként felkerült Buddha-Bar Hotelről a Condé Nast Traveler magazin.

A neves Condé Nast Traveler magazin 36, utazónak álcázott riportere tesztelte le a világ frissen megnyílt különleges szálláshelyeit.

Meglepően jól vegyítették az ázsiai vallási ikonokat a régi Osztrák–Magyar Monarchia építészeti stílusával – írja a toplista egyedüli magyar szállodaként felkerült Buddha-Bar Hotelről a Condé Nast Traveler magazin. Dicséri a turisztikai szempontból is előnyös elhelyezkedést, az ázsiai éttermét, ugyanakkor megjegyzi: a romantikus hangulatvilágításban nehéz megtalálni a szobakulcsot.

 

A Guinness-rekorder Ferde torony, vagyis hivatalos nevén Hyatt Capital Gate is a legjobbak közé került. A 18 fokot dőlő Abu-Dzabiban található 35 szintes, ötcsillagos szálloda 189 szobával büszélkedik, a kétmilliárd dollárból felhúzott szálloda 18. szintjén szabadtéri medence várja az úszás közben is panorámára vágyókat.

Csúcssátorban szállhat meg, aki az összeállítás legdrágább helyére vágyik. Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park egyik legszebb részén található Singita Mara River Tented Camp-ben 1900 dollárt (430 ezer forintot) kérnek el éjszakánként. Igaz, a medencével és napozóterasszal büszkélkedő burzsujkempingből gyönyörű rálátás nyílik a Mara folyóra, ahol többek között gnuk, zebrák, elefántok és krokodilok csodálhatók meg valós közegükben.

A ranglista legnagyobb szállodája Balin található, a Mulia Resort 745 szobával büszkélkedhet. A luxushotel üdülni vágyó vendégeit nem csak a finom homokos parttal ölelt tenger, de három medence és kilenc lagúna is várja.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.