Apáczais siker a szakképző iskolák főzőversenyén

Az elmúlt hétvégén XVII. alkalommal rendezték meg Zánkán az Országos Szabadtéri Főzőversenyt vendéglátó szakképzéssel foglalkozó iskolák számára, ahol a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar II. éves turizmus-vendéglátás szakos hallgatói is megmérették magukat és végül felállhattak a képzeletbeli dobogó második fokára.

Az ország különböző tájegységeit képviselő, kilenc csapat részvételével zajló kiélezett küzdelemben, a Pőcze Viktória Eszter, Füredi Ildikó, Rasek Anna alkotta apáczais trió elhódította az előkelő második helyezést. Szalai Zoltán, az Egyetem oktatója nyolc éve készít fel csapatokat, és az ország jelentősebb ifjúsági szabadtéri versenyeiről gyűjtik be az érmeket. A tanár úr elmondása szerint, a nagy versenyek mindig fej-fej melletti csatákban dőlnek el, a zánkai megmérettetésen is tizedpontok döntöttek az első helyeken. „Minden csapat, minden oktató igyekezete dicséretes. A feszített napi munkán túl vállalni a felkészüléssel járó többletmunkát, a késő estékbe nyúló gyakorlásokat, pozitív példát mutat a szakma, és az oktatás iránti elkötelezettségből. Mindenki a legjobbat igyekszik adni magából, és természetesen mindenki győzni szeretne. Ezeknek a versenyeknek győztese minden résztvevő csapat, mert jó tanulni egymástól, jó tanulni a saját hibáinkból, ezen kívül ismeretségek, barátságok köttetnek." Az ezüstérmes ételek: Tárcsán sült nyúlfalatok kölessel és gyümölcsökkel házasítva, és Konfitált báránycomb puliszkafelfújttal és sült zöldségekkel. A zsűri értékelésében kiemelte mind a kivitelezés ötletességét, mind a technológiai megvalósítás magas színvonalát. A kulináris élvezetet a Pannonhalmi Apátsági Pincészet kitűnő borai emelték. A következő megmérettetésre május 14-16-án a bogácsi a VIII. Országos Szabadtéri Főzőversenyen kerül sor, ahol világrekord megdöntésére és dobogós helyek elnyerésére készülnek a tehetséges vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatók. (gyorinap.hu)

Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.