Az ország különböző tájegységeit képviselő, kilenc csapat részvételével zajló kiélezett küzdelemben, a Pőcze Viktória Eszter, Füredi Ildikó, Rasek Anna alkotta apáczais trió elhódította az előkelő második helyezést.
Szalai Zoltán, az Egyetem oktatója nyolc éve készít fel csapatokat, és az ország jelentősebb ifjúsági szabadtéri versenyeiről gyűjtik be az érmeket. A tanár úr elmondása szerint, a nagy versenyek mindig fej-fej melletti csatákban dőlnek el, a zánkai megmérettetésen is tizedpontok döntöttek az első helyeken.
„Minden csapat, minden oktató igyekezete dicséretes. A feszített napi munkán túl vállalni a felkészüléssel járó többletmunkát, a késő estékbe nyúló gyakorlásokat, pozitív példát mutat a szakma, és az oktatás iránti elkötelezettségből. Mindenki a legjobbat igyekszik adni magából, és természetesen mindenki győzni szeretne. Ezeknek a versenyeknek győztese minden résztvevő csapat, mert jó tanulni egymástól, jó tanulni a saját hibáinkból, ezen kívül ismeretségek, barátságok köttetnek." Az ezüstérmes ételek: Tárcsán sült nyúlfalatok kölessel és gyümölcsökkel házasítva, és Konfitált báránycomb puliszkafelfújttal és sült zöldségekkel. A zsűri értékelésében kiemelte mind a kivitelezés ötletességét, mind a technológiai megvalósítás magas színvonalát. A kulináris élvezetet a Pannonhalmi Apátsági Pincészet kitűnő borai emelték.
A következő megmérettetésre május 14-16-án a bogácsi a VIII. Országos Szabadtéri Főzőversenyen kerül sor, ahol világrekord megdöntésére és dobogós helyek elnyerésére készülnek a tehetséges vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatók. (gyorinap.hu)
Apáczais siker a szakképző iskolák főzőversenyén
Az elmúlt hétvégén XVII. alkalommal rendezték meg Zánkán az Országos Szabadtéri Főzőversenyt vendéglátó szakképzéssel foglalkozó iskolák számára, ahol a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar II. éves turizmus-vendéglátás szakos hallgatói is megmérették magukat és végül felállhattak a képzeletbeli dobogó második fokára.

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget
Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán
A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok
Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken
A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei
Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben
A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?
A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban
Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik
A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában
Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.