Aranydíjat kapott a Danubius egész estés szakmai élményprogramja

A Danubius Hotels Group áprilisban megrendezett Szakmai Titkaink Éjszakájára általános- és középiskolás diákokat vártak, és 14 állomás interaktív programjain keresztül tették vonzóvá számukra a turizmus-vendéglátás szakmát egy egész estés szállodai barangoláson keresztül, amelyet arany díjjal ismert el az idei HR KOMM Award neves szakemberekből álló zsűrije.

A tavaszi rendezvény helyszínét biztosító Danubius Hotel Flamenco Executive Chefje, Altbäcker György a konyha kulisszái mögött kalauzolta a résztvevőket, és mutatta meg többek között azt is, hogyan készül naponta 8000-10000 sütemény a vendégek részére, a Gundel Étterem felszolgálói flambírozott Gundel-palacsintát tálaltak, és beavatták az érdeklődőket a dekantálás rejtelmeibe. Bechmann György, vezető cukrászmester „Az év GastroDesign Kávézója” címet elnyert Zsolnay Kávéházat képviselte, a helyszínen megelevenedő desszertkülönlegességei hamar a program legfelkapottabb állomásává tették a kitelepülést. Ám nem időzhettek itt egész este azok, akik még a Danubius Hotel Gellért által életre hívott Gasztro Szabaduló Szobában is próbára akarták tenni logikai képességeiket a képzeletbeli Niedermüller bárónő ellopott nyakékének történetére épülő tematikus teremben. Az édes pillanatok után pedig a keserű készítési fortélyait leshették el Horváth Dánieltől, a Danubius Hotel Helia Éttermi Igazgatójától, elmondása szerint „Négy mondatban olyan dolgokat meséltünk a kávéfőzésről, amiket egy laikus fogyasztó nem igazán tudhat, de a Szakmai Titkaink Éjszakája után a jelenlévők már tudják, mire kell figyelni egy tökéletes espresso lefőzésekor”.

A vendégek különleges kéréseiből a vállalat PR managerei, és Nagy Gábor, a Hilton Budapest Front Desk Supervisora is összegyűjtöttek egy színes csokorra való izgalmas történetet. „Nekünk házigazdáknak is szuper volt, hogy kimozdított minket a komfortzónánkból az esemény, és betekintést adhattunk mindabba, amiért annyira lelkesedünk minden nap” – mondta az esemény végén Balogh Sándor, a Danubius Hotel Flamenco Éttermi Igazgatója.

Az idei HR KOMM Award zsűrije minden bizonnyal nemcsak a szakmai eseményt, de az azt összefogó employer branding stratégiát, azaz a Danubius Hotels Group Munkatársi Értékprogramját is elismerte az aranydíjjal, amelyet Kőnig Erika Kommunikációs Igazgató és Szentléleky-Szabó Ágnes PR Manager vettek át a szállodavállalat képviseletében.

A rendezvény szervezésében az Aon Magyarország Kft. működött közre.

A Szakmai Titkaink Éjszakája programban kiemelt partnerünk volt a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum. Közös célunk, hogy a vendéglátást és idegenforgalmi szakmát népszerűsítsük a pályaválasztás előtt álló diákok körében. Ehhez pedig még mindig az a rég bevált módszer a legjobb, hogy példát mutatunk, hogyan tudjuk mi magunk szeretettel és örömmel végezni a munkánkat.   – összegezte Kőnig Erika.

 


Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén

Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén 

A Hotel Clark Budapestben a munkát idén májustól Lakézi András vezeti, aki Lukács Istvánt követi az igazgatói székben.
Különleges megoldással készült a pesti ötcsillagos ház új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a pesti ötcsillagos ház új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.
Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében

Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében 

Opatija központjában várja vendégeit az arisztokratikus hangulatú topszálláshely, a Hotel Milenij.
Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel

Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel 

Az elismerés újabb gyümölcse a kompromisszumot nem ismerő, minőségi, profi szolgáltatásnak és kiváló vendéglátásnak.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.