Átadták a debreceni Hotel Lyciumot

Elkészült a debreceni Kölcsey Központ beruházásának második üteme: a Hotel Lycium négycsillagos szállodát pénteken adta át Kósa Lajos polgármester és Miklóssy Ferenc, a kivitelező és tulajdonos KEVIÉP Kft. ügyvezető igazgatója.

Kósa Lajos szerint a Kölcsey konferenciaközponthoz kapcsolódó belvárosi szálloda tovább erősíti Debrecen regionális vezető szerepét a konferencia-turizmusban is. 2008 végéig további háromcsillagos szállodarésszel bővül a Hotel Lycium, amelyet híd köt majd össze a most átadott szállodaépülettel. Miklóssy Ferenc közlése szerint a beruházás 2,4 milliárd forintba került, amelyet teljes mértékben bankhitelből fedeztek. A hitelszerződés szerint 20 év alatt kell kifizetni a beruházást, addig a szállodát működtető Debreceni Gyógyfürdő Kft. bérleti díjat fizet a KEVIÉP-nek a használatért. Fazekas Lajos, az üzemeltető gyógyfürdő igazgatója elmondta, az év végéig máris 40 százalékos lekötöttsége van a szállónak, ami felülmúlja a várakozásokat. Cégük üzemelteti a nagyerdei Termál Hotelt is, így a jövőben lehetőség lesz a vendégkör szétválasztására: a családi és gyógyturizmus központja a Termál Hotel lesz, míg az üzleti-konferencia turizmus centruma a most átadott Lycium szálloda – tájékoztat a Híradó. A Debrecen Televízió információi szerint a szállodában 88 kétágyas szobát, valamint négy apartmant alakítottak ki, az épület alatt mélygarázs üzemel. A szobák légkondicionáltak, minibárral, internet eléréssel felszereltek. Az ajtókat kártyával lehet nyitni, és ennek segítségével lehet igénybe venni a welness részleget, az éttermet és a drink bárt is. A hotelben tárgyalókat és irodahelyiségeket alakítottak ki, a biznisz centerben projektor, vetítővászon és fénymásoló segíti az itt megszálló üzletemberek munkáját.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.