Az Év Fiatal Szállodása 2023 győztese a Duna ölelésében lévő szigetről érkezett

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) március 8-án, a Hilton Budapestben tartott elegáns gálaest keretén belül kihirdette az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázat nyertesét. Olyan erős volt az idei pályázók sora, hogy idén nem a szokásos három, hanem négy versenyző jutott shortlist-re - közülük került ki a győztes.

A szállodaipar egy rendkívül munkaerőigényes ágazat. A szállodáknak szükségük van a több nyelvet beszélő, kiváló kommunikációs készségekkel és vendégcentrikus hozzáállással rendelkező fiatal kollégákra. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége egyik legfőbb feladatának tekinti, hogy támogassa a fiatal tehetségeket, ezért 2024. januárjában ismét meghirdette az Év Fiatal Szállodása pályázatot. A pályázatra 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők és igazgatók nevezhettek, hallhattuk az MSZÉSZ elnökének, Flesch Tamás köszöntőjében.

Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget Étteremigazgatója kapta az Év Fiatal Szállodása 2023 díjat / Forrás: MSZÉSZ
Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget Étteremigazgatója kapta az Év Fiatal Szállodása 2023 díjat / Forrás: MSZÉSZ

Elmondta azt is, hogy a pályázat célja: példaképeket állítson a fiatal kollégák, pályakezdők elé és rávilágítson arra, hogy a ranglétra megfelelő alázattal, szorgalommal és a szakma iránti szeretettel, gyorsan végigjárható.

Az idei évben

12 sikeres fiatal döntött úgy, hogy megméretteti magát és megmutatja, hogy már 30 évesen is el lehet érni az álmokat:

lehet szállodát vezetni, luxusszállodában részlegvezetőként dolgozni, irányítani egy egész rezervációs vagy sales csapatot, vagy akár külföldi tapasztalatot szerezve Magyarországon sikeressé válni.

A pályázatokat elismert szakemberekből álló zsűri értékelte:

Popovits Éva - Accor Hotels közép-kelet-európai kereskedelmi igazgató,

Parti János, a Marriott International Budapest Multi-property Director of Sales & Distribution

Varga Csaba, a Danubius Hotels Zrt. üzemeltetési és HR vezérigazgató-helyettes.

A zsűri döntése alapján a legjobb 4 pályázó:

•          Czilják Barbara, Danubius Hotels Zrt., Reservation Manager

•          Rajki Dóra, Ambient Hotel&AromaSPA és Corso Hotel Pécs, Director of Sales&Marketing

•          Lőrincz Dániel, Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget, Éttermi igazgató

•          Sikó Botond, Hotel Moments Budapest, Front Office Manager

Az Év Fiatal Szállodása 2023 címét Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget Étteremigazgatója nyerte.

A nyertes az egyedi díszoklevél mellett, többek között ezer eurót, az ország vezető szakembereivel történő többalkalmas konzultációt, sajtómegjelenéseket, az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2024 pályázat zsűrijébe való meghívást, valamint a Magyar Turizmus Akadémia 2024 őszén induló Vezetői Akadémia programsorozatában való részvételt nyert.

A zsűri díja mellett, az idei évben is bevonásra került a szakma, hogy online szavazatokkal támogassák a kollégákat. Három nap alatt, több mint 5100 érvényes szavazat érkezett be és szoros versenyben

az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázat Közönségdíját Darabos Zoltán, a mórahalmi Colosseum Hotel****superior F&B Manager-e nyerte el.

Forrás: MSZÉSZ


Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?