Az Év Fiatal Szállodása 2023 győztese a Duna ölelésében lévő szigetről érkezett

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) március 8-án, a Hilton Budapestben tartott elegáns gálaest keretén belül kihirdette az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázat nyertesét. Olyan erős volt az idei pályázók sora, hogy idén nem a szokásos három, hanem négy versenyző jutott shortlist-re - közülük került ki a győztes.

A szállodaipar egy rendkívül munkaerőigényes ágazat. A szállodáknak szükségük van a több nyelvet beszélő, kiváló kommunikációs készségekkel és vendégcentrikus hozzáállással rendelkező fiatal kollégákra. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége egyik legfőbb feladatának tekinti, hogy támogassa a fiatal tehetségeket, ezért 2024. januárjában ismét meghirdette az Év Fiatal Szállodása pályázatot. A pályázatra 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők és igazgatók nevezhettek, hallhattuk az MSZÉSZ elnökének, Flesch Tamás köszöntőjében.

Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget Étteremigazgatója kapta az Év Fiatal Szállodása 2023 díjat / Forrás: MSZÉSZ
Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget Étteremigazgatója kapta az Év Fiatal Szállodása 2023 díjat / Forrás: MSZÉSZ

Elmondta azt is, hogy a pályázat célja: példaképeket állítson a fiatal kollégák, pályakezdők elé és rávilágítson arra, hogy a ranglétra megfelelő alázattal, szorgalommal és a szakma iránti szeretettel, gyorsan végigjárható.

Az idei évben

12 sikeres fiatal döntött úgy, hogy megméretteti magát és megmutatja, hogy már 30 évesen is el lehet érni az álmokat:

lehet szállodát vezetni, luxusszállodában részlegvezetőként dolgozni, irányítani egy egész rezervációs vagy sales csapatot, vagy akár külföldi tapasztalatot szerezve Magyarországon sikeressé válni.

A pályázatokat elismert szakemberekből álló zsűri értékelte:

Popovits Éva - Accor Hotels közép-kelet-európai kereskedelmi igazgató,

Parti János, a Marriott International Budapest Multi-property Director of Sales & Distribution

Varga Csaba, a Danubius Hotels Zrt. üzemeltetési és HR vezérigazgató-helyettes.

A zsűri döntése alapján a legjobb 4 pályázó:

•          Czilják Barbara, Danubius Hotels Zrt., Reservation Manager

•          Rajki Dóra, Ambient Hotel&AromaSPA és Corso Hotel Pécs, Director of Sales&Marketing

•          Lőrincz Dániel, Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget, Éttermi igazgató

•          Sikó Botond, Hotel Moments Budapest, Front Office Manager

Az Év Fiatal Szállodása 2023 címét Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget Étteremigazgatója nyerte.

A nyertes az egyedi díszoklevél mellett, többek között ezer eurót, az ország vezető szakembereivel történő többalkalmas konzultációt, sajtómegjelenéseket, az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2024 pályázat zsűrijébe való meghívást, valamint a Magyar Turizmus Akadémia 2024 őszén induló Vezetői Akadémia programsorozatában való részvételt nyert.

A zsűri díja mellett, az idei évben is bevonásra került a szakma, hogy online szavazatokkal támogassák a kollégákat. Három nap alatt, több mint 5100 érvényes szavazat érkezett be és szoros versenyben

az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázat Közönségdíját Darabos Zoltán, a mórahalmi Colosseum Hotel****superior F&B Manager-e nyerte el.

Forrás: MSZÉSZ


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.