A pesti ötcsillagos ház egyik névadója előtt tiszteleg

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest neve az uralkodó személyéhez kötődik, a király a Corvinus családi elnevezést a Hunyadiak címerállatáról, a latinul corvusnak hívott hollóról kapta. A ház kedvelt, az utcára is nyitott bárja most Beatrix királynénak állít emléket a napjaink olasz kultúrájában nagy hangsúlyt kapó délutáni, az ebéd és vacsora közé időzített, aperitivo menüvel, illetve a könyv látványvilága ihlette gasztroajánlattal.

Olaszországban a munkanapot lezáró, a kollégákkal vagy barátokkal elfogyasztott aperitivo egy long drinkből és apró falatokból áll, ezt fejlesztette tovább most a Blue Fox The Bar kreatív csapata.

Készítettek két koktélt (Queen of Hungary és Princess of Naples) és egy alkoholmentes italt, azaz mocktail-t (Princess of Aragon),

valamint az italokat is megalkotó Molnár Balázs, a szálloda creative beverage igazgatója és Lévay Ádám, a szálloda executive chefje háromféle ’finger food’-ot talált ki hozzá.

Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

A falatok is itáliai ihletésűek, a népszerű panírozott rizsgombócot, az arancinit sáfránnyal ízesítették, amelyet ehető aranyfólia koronáz meg. A profiterol sós ízjegyeket kapott, csokoládé helyett citromos mascarpone krémmel és tokhal kaviárral érkezik a kreáció, míg a kecskesajttal töltött olajbogyók egyikén szárított olívapor, a másikon pedig aszalt paradicsompelyhek adják az egyedi aromát.

Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest
A három koktél megálmodásához Beatrix királyné szülőföldjének ízei adták az inspirációt.

"A virágos-kesernyés aromájú Queen of Hungary aperitif stílusú, könnyű spritz koktél, frissítő hozzávalókkal, prémium magyar vermuttal, alma- és levendula ízjegyekkel, némi olíva bitterrel és mediterrán tonikkal társítva. Elegáns pohárban érkezik egy jégkockába fagyasztott virágon. A Princess of Naples különböző olasz aperitif likőrök egyvelege, rebarbarás keserű, bergamottos édes és fekete chinotto likőrrel, kevés ginnel, jég nélkül, arany spray-vel a tetején felszolgálva. A Princess of Aragon egy frissítő mocktail, amelyben frissen őrölt kávét főztünk össze cukorral és meggyel. Ezt az alapot töltjük fel alkoholmentes chinotto üdítővel és adunk hozzá egy kis citromsavat”

– mesél a kreációkról Molnár Balázs bártender, a hotel creative beverage igazgatója.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.