A pesti ötcsillagos ház egyik névadója előtt tiszteleg

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest neve az uralkodó személyéhez kötődik, a király a Corvinus családi elnevezést a Hunyadiak címerállatáról, a latinul corvusnak hívott hollóról kapta. A ház kedvelt, az utcára is nyitott bárja most Beatrix királynénak állít emléket a napjaink olasz kultúrájában nagy hangsúlyt kapó délutáni, az ebéd és vacsora közé időzített, aperitivo menüvel, illetve a könyv látványvilága ihlette gasztroajánlattal.

Olaszországban a munkanapot lezáró, a kollégákkal vagy barátokkal elfogyasztott aperitivo egy long drinkből és apró falatokból áll, ezt fejlesztette tovább most a Blue Fox The Bar kreatív csapata.

Készítettek két koktélt (Queen of Hungary és Princess of Naples) és egy alkoholmentes italt, azaz mocktail-t (Princess of Aragon),

valamint az italokat is megalkotó Molnár Balázs, a szálloda creative beverage igazgatója és Lévay Ádám, a szálloda executive chefje háromféle ’finger food’-ot talált ki hozzá.

Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

A falatok is itáliai ihletésűek, a népszerű panírozott rizsgombócot, az arancinit sáfránnyal ízesítették, amelyet ehető aranyfólia koronáz meg. A profiterol sós ízjegyeket kapott, csokoládé helyett citromos mascarpone krémmel és tokhal kaviárral érkezik a kreáció, míg a kecskesajttal töltött olajbogyók egyikén szárított olívapor, a másikon pedig aszalt paradicsompelyhek adják az egyedi aromát.

Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest
A három koktél megálmodásához Beatrix királyné szülőföldjének ízei adták az inspirációt.

"A virágos-kesernyés aromájú Queen of Hungary aperitif stílusú, könnyű spritz koktél, frissítő hozzávalókkal, prémium magyar vermuttal, alma- és levendula ízjegyekkel, némi olíva bitterrel és mediterrán tonikkal társítva. Elegáns pohárban érkezik egy jégkockába fagyasztott virágon. A Princess of Naples különböző olasz aperitif likőrök egyvelege, rebarbarás keserű, bergamottos édes és fekete chinotto likőrrel, kevés ginnel, jég nélkül, arany spray-vel a tetején felszolgálva. A Princess of Aragon egy frissítő mocktail, amelyben frissen őrölt kávét főztünk össze cukorral és meggyel. Ezt az alapot töltjük fel alkoholmentes chinotto üdítővel és adunk hozzá egy kis citromsavat”

– mesél a kreációkról Molnár Balázs bártender, a hotel creative beverage igazgatója.


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.