Bővült az IntercityHotel Budapest pre-opening csapata

A márciusi nyitás közeledtével tovább bővült a Keleti pályaudvarnál található 312 szobás szálloda menedzsmentje, valamint a tervezett ütemben haladnak a Deutsche Hospitality első magyarországi szállodájának előkészítői feladatai.

 

Szávity Krisztina, több évtizedes vezetői és gazdasági területen szerzett tapasztalattal az IntercityHotel Budapest gazdasági igazgatója. 2010-től a fővárosi BTDM Nonprofit Kft-nél dolgozott, ahol Budapest turizmus fejlesztéséért és ezzel együtt a Budapest kártya fejlesztéséért, értékesítéséért és a Budapesten található tourinform irodák működtetéséért felelt. 2013-tól a KÉSZ csoport turisztikai üzletágának lett a gazdasági vezetője. 

 

Ónody Tünde lesz a ház housekeeping vezetője. Tünde szakmai pályafutását 36 évvel ezelőtt a HungarHotels-nél kezdte, majd jogutodjánál a Danubius Zrt.-nél folytatta, és onnan csatlakozott ez év januárjában az újonnan épülő IntercityHotel Budapest nyitó csapatához. 27 éves vezetői gyakorlattal részese volt 2009-ben a Stadion Szálloda (mai nevén Danubius Hotel Aréna) megújulásában, majd 2013 - 2020 között az Aréna Szálloda és a 499 szobás Danubius Hotel Hungária Housekeeping Manageri pozícióját bízták rá. 

 

Bodócs László januárban csatlakozott a csapathoz Executive Chef-ként. 2001-ben a Szidónia Kastélyszálloda konyhafőnök-helyetteseként kezdte pályáját, majd a ceglédi négycsillagos Aquarell Hotel konyhafőnökeként dolgozott. Diplomája megszerzése után Corporate Chef-ként a budapesti Waldorf csoporthoz igazolt. 2013-tól Executive Chef-ként folytatta pályafutását az újonnan nyiló kecskeméti Four Point by Sheraton szállodában. 

Forrás: IntercityHotel Budapest


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.