Lángokban állt a visegrádi Hotel Silvanus

FRISSÍTVE Kigyulladt és teljes terjedelmében égett a visegrádi négy csillagos Hotel Silvanus negyedik emelete.  A tűzoltókszombat délutánig nagy erőkkel dolgoztak az oltáson.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett a visegrádi Silvanus Hotel negyedik szintje, a Feketehegy utcában – írta a katasztrófavédelem.

Forrás: Hotel Silvanus
Forrás: Hotel Silvanus

A lángok már a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként

– mondta a tűz idején Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, hozzátéve: a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését.

Forrás: Facebook / Hotel Silvanus
Forrás: Facebook / Hotel Silvanus

Mint közölték, a tűzoltókat elsőként a Feketehegy utcába riasztották, itt található a visegrádi négycsillagos szálláshely. Közel 200-300 négyzetméteres részt érintett a tűz, a szállodában 200 vendég tartózkodott - tette hozzá a szóvivő.

Forrás. Facebook / Hotel Silvanus
Forrás. Facebook / Hotel Silvanus

FRISS

Mint az MTI megkeresésére közölték, jelentős kárt okozott a visegrádi Hotel Silvanusban keletkezett szombati tűz. A szálloda igazgatója, Pintér Róbert szerint a könnyűszerkezetes tetőt teljes egészében ki kell cserélni. Az igazgató szerint a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset idején biztonságban voltak, senki sem sérült meg. 

A ház igazgatója az index.hu híre alapján azt is elmondta, hogy a 151 szobával működő hotelnek mintegy kétszáz vendége volt – 143 szobát adtak ki –, amikor szombat délelőtt kigyulladt a negyedik emelet, ahol kizárólag szobák vannak.

 Kiderült, egy nemzetközi konferenciát tartottak volna a hétvégén a hotelben, amelyet a tűzeset miatt Budapestre helyeztek át.

Az igazgató hozzátette, valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet. 

Némethy Zita, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután elmondta, a hotelben zajlik a tűzvizsgálat, annak eredményéről később számolnak be.

 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.