Brüsszel - egy magyar szemével

Milyenek az árak? Milyen a közlekedés? Milyenek az emberek Brüsszelben? Mire számíthat, ha a belga fővárosba utazik? Szénási Pál Mátyás, A Vértes Agorája közösségfejlesztésért és tehetséggondozásért felelős munkatársa és az Eurodesk megyei koordinátora tanácsadói tréningre utazott Brüsszelbe, tapasztalatait foglalta 10 pontba.

1. Brüsszel drága, még uniós viszonylatban is. Az első döbbenet: 1 db banán ára 1.30 €, azaz 300 forint.

2. Rengeteg a biciklis, jól kiépített bicikliútvonalak vannak, a biciklivel nemcsak kapucnis pizzafutárok járnak, hanem elegáns öltözetben lévő hölgyek és urak is.

3. Ami már kevésbé pozitív velük kapcsolatban, hogy életveszélyesen közlekednek, sebességben nincs határ és akadályt sem ismernek, ha valahova el akarnak jutni.

4. Az emberek többsége nagyon elegáns és nagyon udvarias.

5. Brüsszel zsúfolt, de mégis tiszta, rendezett város (alig találkozni „rókákkal” és kétes eredetű „pocsolyákkal” az utcasarkokon…)

6. Sok a fegyveres biztonsági őr, állig felfegyverzett katona a városban.

7. Sörben és csokoládéban is elképesztő a választék.

8. Vigyáznak a régi épületeikre, az antik és a modern épületek egymással harmóniában léteznek egymás mellett. Emellett városnak legalább két, jól elhatárolható központja is van.

9. Az emberek a parkokat pihenésre használják, kifekszenek a napra, élvezik az életet.

10. A közlekedés kaotikus, de nem idegesek az emberek. Nem káromkodnak, nem problémáznak, ha szabálytalansággal találkoznak, hanem továbblépnek, továbbhajtanak. Emellett az autósok a gyalogosokat minden esetben tiszteletben tartják, nem mutogatnak nekik, nem dudálnak, nem kiabálnak rájuk.

Teljes cikk https://www.kemma.hu

Forrás: www.kemma.hu


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.