Brüsszel - egy magyar szemével

Milyenek az árak? Milyen a közlekedés? Milyenek az emberek Brüsszelben? Mire számíthat, ha a belga fővárosba utazik? Szénási Pál Mátyás, A Vértes Agorája közösségfejlesztésért és tehetséggondozásért felelős munkatársa és az Eurodesk megyei koordinátora tanácsadói tréningre utazott Brüsszelbe, tapasztalatait foglalta 10 pontba.

1. Brüsszel drága, még uniós viszonylatban is. Az első döbbenet: 1 db banán ára 1.30 €, azaz 300 forint.

2. Rengeteg a biciklis, jól kiépített bicikliútvonalak vannak, a biciklivel nemcsak kapucnis pizzafutárok járnak, hanem elegáns öltözetben lévő hölgyek és urak is.

3. Ami már kevésbé pozitív velük kapcsolatban, hogy életveszélyesen közlekednek, sebességben nincs határ és akadályt sem ismernek, ha valahova el akarnak jutni.

4. Az emberek többsége nagyon elegáns és nagyon udvarias.

5. Brüsszel zsúfolt, de mégis tiszta, rendezett város (alig találkozni „rókákkal” és kétes eredetű „pocsolyákkal” az utcasarkokon…)

6. Sok a fegyveres biztonsági őr, állig felfegyverzett katona a városban.

7. Sörben és csokoládéban is elképesztő a választék.

8. Vigyáznak a régi épületeikre, az antik és a modern épületek egymással harmóniában léteznek egymás mellett. Emellett városnak legalább két, jól elhatárolható központja is van.

9. Az emberek a parkokat pihenésre használják, kifekszenek a napra, élvezik az életet.

10. A közlekedés kaotikus, de nem idegesek az emberek. Nem káromkodnak, nem problémáznak, ha szabálytalansággal találkoznak, hanem továbblépnek, továbbhajtanak. Emellett az autósok a gyalogosokat minden esetben tiszteletben tartják, nem mutogatnak nekik, nem dudálnak, nem kiabálnak rájuk.

Teljes cikk https://www.kemma.hu

Forrás: www.kemma.hu


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.