Brüsszel - egy magyar szemével

Milyenek az árak? Milyen a közlekedés? Milyenek az emberek Brüsszelben? Mire számíthat, ha a belga fővárosba utazik? Szénási Pál Mátyás, A Vértes Agorája közösségfejlesztésért és tehetséggondozásért felelős munkatársa és az Eurodesk megyei koordinátora tanácsadói tréningre utazott Brüsszelbe, tapasztalatait foglalta 10 pontba.

1. Brüsszel drága, még uniós viszonylatban is. Az első döbbenet: 1 db banán ára 1.30 €, azaz 300 forint.

2. Rengeteg a biciklis, jól kiépített bicikliútvonalak vannak, a biciklivel nemcsak kapucnis pizzafutárok járnak, hanem elegáns öltözetben lévő hölgyek és urak is.

3. Ami már kevésbé pozitív velük kapcsolatban, hogy életveszélyesen közlekednek, sebességben nincs határ és akadályt sem ismernek, ha valahova el akarnak jutni.

4. Az emberek többsége nagyon elegáns és nagyon udvarias.

5. Brüsszel zsúfolt, de mégis tiszta, rendezett város (alig találkozni „rókákkal” és kétes eredetű „pocsolyákkal” az utcasarkokon…)

6. Sok a fegyveres biztonsági őr, állig felfegyverzett katona a városban.

7. Sörben és csokoládéban is elképesztő a választék.

8. Vigyáznak a régi épületeikre, az antik és a modern épületek egymással harmóniában léteznek egymás mellett. Emellett városnak legalább két, jól elhatárolható központja is van.

9. Az emberek a parkokat pihenésre használják, kifekszenek a napra, élvezik az életet.

10. A közlekedés kaotikus, de nem idegesek az emberek. Nem káromkodnak, nem problémáznak, ha szabálytalansággal találkoznak, hanem továbblépnek, továbbhajtanak. Emellett az autósok a gyalogosokat minden esetben tiszteletben tartják, nem mutogatnak nekik, nem dudálnak, nem kiabálnak rájuk.

Teljes cikk https://www.kemma.hu

Forrás: www.kemma.hu


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.