Családi üdülőhely a Park Hotelból

Család- és gyermekközpontú üdülőhellyé válik a Park Hotel. A 457 millió forintos átalakítás eredményeként egy olyan gyermekbarát szálloda létesül, melynek emeletén kizárólag gyermekfoglalkoztatókat, a tetőtéri teraszon pedig játszóteret építenek - írta meg a Nyíregyházi Napló.

Legoland-szoba, vadászszimulátor-helyiség és tipegőterület - vagyis a legkisebbektől a kamaszokig minden korosztálynak kialakítanak foglalkoztatókat a Park Hotelben. A 457 millió forintos beruházás eredményeként valódi család- és gyermekbarát üdülőhellyé válik a szálloda. Az emelet lesz a gyermekek birodalma, a 400 négyzetméteres tetőtéri teraszra játszóteret terveznek és kialakítanak egy kalandparkot is. A gyermekbarát átalakításokon túl a földszinten egy 240 négyzetméteres, multifunkcionális éttermet építenek. Felállítanak egy színpadot, létrehoznak egy vetítőt, egy tornaszobát, és az információs pult egyben bárként is funkcionál majd. Szállás, szauna, sportpályák és úszómedence is szerepel a szolgáltatási lehetőségek között. A Park Hotel egyébként száz százalékban megyei önkormányzati tulajdonban marad, de a működtető kft.-be bevonnak egy spanyol céget, miközben itt is megőrzi többségi tulajdonát az önkormányzat. Amennyiben a Regionális Operatív Programból sikerül a beruházásra támogatást nyerni, az év második felében el is kezdődhet az átalakítás, az új szálloda pedig előreláthatóan jövő év végén elkezdheti működését. Az üzemeltetés során - spanyol mintára - fogyatékkal élőket is szeretnének foglalkoztatni a szállodában.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.