Dizájnhotel nyílt Spanyolországban

A spanyol Rioja régió szívében nemrég megnyitott a kanadai sztárépítész Frank Gehry új műve, a „Marques de Riscal” hotel.

A metál színű, feltűnően szikrázó épület összességében leginkább egy borosüvegre emlékeztet és a kritikusok véleményét is megosztja. Egy pár héttel ezelőtt még azt találgatták a Madridtól 350 km-re fekvő Elciego lakói, vajon mit rejthet a csillogó metál építmény, Jose Mari egy helyi borgazdaság alkalmazottja szerint az emberek idővel megszokják majd ezt az újdonságot. Azonban nem mindenki van kiegyezve a régió új látványosságával, több kritikus szerint a hotel struktúráját tekintve építészeti szempontból nem bír jelentős értékkel. A titánium „ruhába” burkolt épület a napsütésben piros, arany és ezüst színben pompázik. A bortematikára épülő hotelben 43 szoba és lakosztály várja a vendégeket, két épületét egy függőfolyosó köti össze. Egy főzőiskola és két étterem működik benne, az egyik a mesterszakács Francis Paniego vezetése alatt. A szállodát azok a látogatók is élvezni fogják, akik romantikusnak tartják, hogy a szőlő leszüretelésben is besegítenek. A munka után természetesen nem marad el a jól megérdemelt Sauvignon masszázs kezelés. Frank Gehry új alkotása három év építkezést követően nyílt meg szeptemberben. A dizájner építésznek nem ez az egyetlen műve, amely bemutatja milyen sikeres és kívánt a modern építészet Spanyolországban. Ezt bizonyítja a Valenciában fekvő operaház Santiago Calatrava-tól és a madridi Sir Richard Rogers által tervezett repülőtér. Gehry másik ismert műve Spanyolországban, a Bilbaóban található Guggenheim múzeum. (der Spiegel)

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.