Dizájnhotel nyílt Spanyolországban

A spanyol Rioja régió szívében nemrég megnyitott a kanadai sztárépítész Frank Gehry új műve, a „Marques de Riscal” hotel.

A metál színű, feltűnően szikrázó épület összességében leginkább egy borosüvegre emlékeztet és a kritikusok véleményét is megosztja. Egy pár héttel ezelőtt még azt találgatták a Madridtól 350 km-re fekvő Elciego lakói, vajon mit rejthet a csillogó metál építmény, Jose Mari egy helyi borgazdaság alkalmazottja szerint az emberek idővel megszokják majd ezt az újdonságot. Azonban nem mindenki van kiegyezve a régió új látványosságával, több kritikus szerint a hotel struktúráját tekintve építészeti szempontból nem bír jelentős értékkel. A titánium „ruhába” burkolt épület a napsütésben piros, arany és ezüst színben pompázik. A bortematikára épülő hotelben 43 szoba és lakosztály várja a vendégeket, két épületét egy függőfolyosó köti össze. Egy főzőiskola és két étterem működik benne, az egyik a mesterszakács Francis Paniego vezetése alatt. A szállodát azok a látogatók is élvezni fogják, akik romantikusnak tartják, hogy a szőlő leszüretelésben is besegítenek. A munka után természetesen nem marad el a jól megérdemelt Sauvignon masszázs kezelés. Frank Gehry új alkotása három év építkezést követően nyílt meg szeptemberben. A dizájner építésznek nem ez az egyetlen műve, amely bemutatja milyen sikeres és kívánt a modern építészet Spanyolországban. Ezt bizonyítja a Valenciában fekvő operaház Santiago Calatrava-tól és a madridi Sir Richard Rogers által tervezett repülőtér. Gehry másik ismert műve Spanyolországban, a Bilbaóban található Guggenheim múzeum. (der Spiegel)

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.