Édes falatokkal segít a budapesti hotel

A Verno House Budapest szálloda elhivatottan támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a társadalom rászoruló közösségeinek fejlődéséhez és példamutató munkájának elismeréséhez. Ennek szellemében működik együtt a BeSweet Csokoládémanufaktúrával, ahonnan rendszeresen kézműves, minőségi édességeket vásárol, ezzel segítve a fogyatékkal élő munkavállalók foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését.

A szálloda hosszú távú együttműködést folytat a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű személyeket támogató Kék Madár Alapítvánnyal. Az ötcsillagos szálloda vendégei a minibár kínálatában találkozhatnak a BeSweet csokoládémárka termékeivel, amelyek nemcsak kiváló minőséget képviselnek, hanem az alapítvány társadalmi céljainak megvalósítását is támogatják. A kínált prémium minőségű, kisszériás édességeket az alapítvány fogyatékkal és speciális egészségügyi állapottal élő munkatársai készítik, többek között csokoládékat és bonbonokat, illetve egyéb, mártott aszalványokat is előállítanak.

Az IHG Hotels & Resorts Vignette Collection márkáját Magyarországon elsőként képviselő szálloda számára kiemelten fontos, hogy olyan társadalmilag fontos ügyeket támogasson, mint a Kék Madár Alapítvány kezdeményezése.

Ebben az IHG „Means for Good” programja is kiveszi részét, amelynek értelmében minden Vignette Collection szálloda saját társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéssel rendelkezik. A kollekció tagjai számára közös cél, hogy támogassák a helyi közösségeket, így minden tagszálloda együttműködik egy helyi non-profit szervezettel.

 

„A teljes csapat nevében mondhatom, hogy ez az együttműködés, nagyon fontos számunkra, és amit a manufaktúra csapata napról napra végez, mindannyiunk számára példaértékű és követendő. Ezt kívánjuk képviselni és továbbadni a szállóvendégeink felé is, akik hazavihetnek magukkal egy „falatot” ebből a különleges szemléletből.” 

– emelte ki Nehéz Tamás, szállodaigazgató.


Fotó: Verno House

Ahogy Blaskovits Péter üzemvezető és cukrász rávilágított: „A kizárólag megváltozott munkaképességűeknek munkát adó műhelyben a legfontosabb szempont, hogy minden munkavállaló hasznosnak és megbecsültnek érezze magát. Így a személyre szabott feladatok mellett arra is kiemelten figyelünk, hogy a speciális helyzettel élő kollégáink magabiztosságát, önállóságát fejlesszük”.

A szállóvendégeknek kínált csokoládé mellett a közelmúltban a hotel munkatársai egy rendhagyó látogatáson vettek részt a szekszárdi műhelyben, ahol a csokoládékészítést első kézből tapasztalhatták meg. A BeSweet Csokoládémanufaktúra húsz főt foglalkoztató műhelyének különlegessége abban rejlik, hogy hatalmas precizitással, a legmagasabb minőséget szem előtt tartva kerülnek ki a csokoládék a fogyatékkal vagy speciális egészségügyi állapottal élő munkatársak kezei közül, akik a legtöbb folyamatot automatizálás és gépek segítsége nélkül, a saját tehetségüknek megfelelő feladatbeosztással végzik.

 


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.