Édes falatokkal segít a budapesti hotel

A Verno House Budapest szálloda elhivatottan támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a társadalom rászoruló közösségeinek fejlődéséhez és példamutató munkájának elismeréséhez. Ennek szellemében működik együtt a BeSweet Csokoládémanufaktúrával, ahonnan rendszeresen kézműves, minőségi édességeket vásárol, ezzel segítve a fogyatékkal élő munkavállalók foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését.

A szálloda hosszú távú együttműködést folytat a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű személyeket támogató Kék Madár Alapítvánnyal. Az ötcsillagos szálloda vendégei a minibár kínálatában találkozhatnak a BeSweet csokoládémárka termékeivel, amelyek nemcsak kiváló minőséget képviselnek, hanem az alapítvány társadalmi céljainak megvalósítását is támogatják. A kínált prémium minőségű, kisszériás édességeket az alapítvány fogyatékkal és speciális egészségügyi állapottal élő munkatársai készítik, többek között csokoládékat és bonbonokat, illetve egyéb, mártott aszalványokat is előállítanak.

Az IHG Hotels & Resorts Vignette Collection márkáját Magyarországon elsőként képviselő szálloda számára kiemelten fontos, hogy olyan társadalmilag fontos ügyeket támogasson, mint a Kék Madár Alapítvány kezdeményezése.

Ebben az IHG „Means for Good” programja is kiveszi részét, amelynek értelmében minden Vignette Collection szálloda saját társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéssel rendelkezik. A kollekció tagjai számára közös cél, hogy támogassák a helyi közösségeket, így minden tagszálloda együttműködik egy helyi non-profit szervezettel.

 

„A teljes csapat nevében mondhatom, hogy ez az együttműködés, nagyon fontos számunkra, és amit a manufaktúra csapata napról napra végez, mindannyiunk számára példaértékű és követendő. Ezt kívánjuk képviselni és továbbadni a szállóvendégeink felé is, akik hazavihetnek magukkal egy „falatot” ebből a különleges szemléletből.” 

– emelte ki Nehéz Tamás, szállodaigazgató.


Fotó: Verno House

Ahogy Blaskovits Péter üzemvezető és cukrász rávilágított: „A kizárólag megváltozott munkaképességűeknek munkát adó műhelyben a legfontosabb szempont, hogy minden munkavállaló hasznosnak és megbecsültnek érezze magát. Így a személyre szabott feladatok mellett arra is kiemelten figyelünk, hogy a speciális helyzettel élő kollégáink magabiztosságát, önállóságát fejlesszük”.

A szállóvendégeknek kínált csokoládé mellett a közelmúltban a hotel munkatársai egy rendhagyó látogatáson vettek részt a szekszárdi műhelyben, ahol a csokoládékészítést első kézből tapasztalhatták meg. A BeSweet Csokoládémanufaktúra húsz főt foglalkoztató műhelyének különlegessége abban rejlik, hogy hatalmas precizitással, a legmagasabb minőséget szem előtt tartva kerülnek ki a csokoládék a fogyatékkal vagy speciális egészségügyi állapottal élő munkatársak kezei közül, akik a legtöbb folyamatot automatizálás és gépek segítsége nélkül, a saját tehetségüknek megfelelő feladatbeosztással végzik.

 


A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket

A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket 

A nemzetközi egészségturisztikai piacon bevett szokás szerint a Melea – The Health Concept téli szünetet tart a teljes ünnepi időszakban.
Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban

Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban  

A Matild Palota az idei ünnepi időszakra igazi téli csodavilágot teremt, ahol hatalmas üveg jégcsapok és óriás gyöngydíszek egyedi és modern összehatása ejti majd ámulatba a látogatókat az eleganciát sugárzó arany kiegészítőkkel karöltve.
Igazgatói kinevezések az Accent házainál

Igazgatói kinevezések az Accent házainál 

Koós Melinda vezeti a májusban újranyitott Kenese Bay Garden Resort & Conference szállodát, őt Maul Kitti váltja a Gotthard Therme Hotel & Conference élén.
Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.