A szálloda hosszú távú együttműködést folytat a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű személyeket támogató Kék Madár Alapítvánnyal. Az ötcsillagos szálloda vendégei a minibár kínálatában találkozhatnak a BeSweet csokoládémárka termékeivel, amelyek nemcsak kiváló minőséget képviselnek, hanem az alapítvány társadalmi céljainak megvalósítását is támogatják. A kínált prémium minőségű, kisszériás édességeket az alapítvány fogyatékkal és speciális egészségügyi állapottal élő munkatársai készítik, többek között csokoládékat és bonbonokat, illetve egyéb, mártott aszalványokat is előállítanak.
Az IHG Hotels & Resorts Vignette Collection márkáját Magyarországon elsőként képviselő szálloda számára kiemelten fontos, hogy olyan társadalmilag fontos ügyeket támogasson, mint a Kék Madár Alapítvány kezdeményezése.
Ebben az IHG „Means for Good” programja is kiveszi részét, amelynek értelmében minden Vignette Collection szálloda saját társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéssel rendelkezik. A kollekció tagjai számára közös cél, hogy támogassák a helyi közösségeket, így minden tagszálloda együttműködik egy helyi non-profit szervezettel.
„A teljes csapat nevében mondhatom, hogy ez az együttműködés, nagyon fontos számunkra, és amit a manufaktúra csapata napról napra végez, mindannyiunk számára példaértékű és követendő. Ezt kívánjuk képviselni és továbbadni a szállóvendégeink felé is, akik hazavihetnek magukkal egy „falatot” ebből a különleges szemléletből.”
– emelte ki Nehéz Tamás, szállodaigazgató.
Ahogy Blaskovits Péter üzemvezető és cukrász rávilágított: „A kizárólag megváltozott munkaképességűeknek munkát adó műhelyben a legfontosabb szempont, hogy minden munkavállaló hasznosnak és megbecsültnek érezze magát. Így a személyre szabott feladatok mellett arra is kiemelten figyelünk, hogy a speciális helyzettel élő kollégáink magabiztosságát, önállóságát fejlesszük”.
A szállóvendégeknek kínált csokoládé mellett a közelmúltban a hotel munkatársai egy rendhagyó látogatáson vettek részt a szekszárdi műhelyben, ahol a csokoládékészítést első kézből tapasztalhatták meg. A BeSweet Csokoládémanufaktúra húsz főt foglalkoztató műhelyének különlegessége abban rejlik, hogy hatalmas precizitással, a legmagasabb minőséget szem előtt tartva kerülnek ki a csokoládék a fogyatékkal vagy speciális egészségügyi állapottal élő munkatársak kezei közül, akik a legtöbb folyamatot automatizálás és gépek segítsége nélkül, a saját tehetségüknek megfelelő feladatbeosztással végzik.