Egymillió vendég, 400 ezer croissant, húsz tonna liszt

1918-as megnyitásakor az Adria Biztosító Társulatnak, 1950-től a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak adott otthont, tíz éve immár a Le Meridien szálloda működik az Erzsébet téren álló műemléképület falai között, amelyben fennállása alatt egymillió vendég fordult meg.

Az évforduló alkalmából cukrászórákat és fotókiállítást is rendez a szálloda, amelyben olyan hírességek fordultak meg korábban, mint Placido Domingo vagy George Bush. Mázás István cukrászmester októberben az érdeklődőknek megmutatja, hogyan készül a macaron, a hires francia sütemény. Az órák szerdánként lesznek 15 órai kezdettel, a Le Bourbon étterem látványkonyhájában. Részvétel előzetes bejelentkezés alapján a 429 5530-es telefonszámon. Októberben a hotel főbejáratánál az érdeklődők megtekinthetik a Le Meridien Budapest műemlék épületéről készült korabeli fotókat, valamint a szálloda híres vendégeiről készített fotókiállítást.

Tíz év alatt közel egymillió ember szállt meg a hotelben, a cukrászat 20 tonna lisztet használt tortái sütéséhez, és 400 ezer croissant fogyott el reggelire a Le Bourbon étteremben.

Adrian Gray igazgató szerint a hotel a francia életérzést hirdeti az ételeken és általában a francia kultúrán keresztül, a vendégeinek személyre szabott szolgáltatást nyújt, és elkötelezett a beteg és hátrányos helyzetű gyerekek segítése mellett.


Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.
Hilton, Marriot: irány Afrika!

Hilton, Marriot: irány Afrika! 

Bejelentette afrikai terjeszkedését a Hilton és a Marriot.
A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca

A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca 

Itthon akár háromszor annyiba is kerülhet a kisállatunk nyaralása, mint Európa más városaiban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.