Az évforduló alkalmából cukrászórákat és fotókiállítást is rendez a szálloda, amelyben olyan hírességek fordultak meg korábban, mint Placido Domingo vagy George Bush. Mázás István cukrászmester októberben az érdeklődőknek megmutatja, hogyan készül a macaron, a hires francia sütemény. Az órák szerdánként lesznek 15 órai kezdettel, a Le Bourbon étterem látványkonyhájában. Részvétel előzetes bejelentkezés alapján a 429 5530-es telefonszámon. Októberben a hotel főbejáratánál az érdeklődők megtekinthetik a Le Meridien Budapest műemlék épületéről készült korabeli fotókat, valamint a szálloda híres vendégeiről készített fotókiállítást.
Tíz év alatt közel egymillió ember szállt meg a hotelben, a cukrászat 20 tonna lisztet használt tortái sütéséhez, és 400 ezer croissant fogyott el reggelire a Le Bourbon étteremben.
Adrian Gray igazgató szerint a hotel a francia életérzést hirdeti az ételeken és általában a francia kultúrán keresztül, a vendégeinek személyre szabott szolgáltatást nyújt, és elkötelezett a beteg és hátrányos helyzetű gyerekek segítése mellett.