A mostani kurzus tematikájában a Léghajó Program elsősegély nyújtó tanfolyamok többéves szakmai tapasztalatára alapozva kifejezetten a kisgyerekes családokban előforduló vészhelyzetek kerültek középpontba. A dolgozók megismerkedhettek a leggyakoribb gyerek balesetekkel, megtanulhatták, mi a teendő lázgörcs, égés, vagy forrázás esetén, mikor és hogyan kell mentőt hívni és mik az elsődleges teendők a mentők érkezéséig. Az életmentő technikákat speciális babákon gyakorolhatták a résztvevők, megtanulták, hogyan kell légútba került idegen testet eltávolítani és kiemelt figyelmet kapott a laikus újraélesztés is. Azért, hogy ezeket az életmentő módszereket minél többen megismerhessék, a szálloda minden évben négyszer, a babaúszó tábor ideje alatt vendégei számára is ingyenes tanfolyamokat szervez.
Elsősegély gyerekkori vészhelyzetekre szabva
Március elején Magyarországon egyedülálló módon speciális elsősegély tanfolyamot szervezett az alsópáhoki Kolping Hotel, amelyen a recepció, óvoda, sportanimáció és az étterem valamennyi munkatársa elsajátította a legfontosabb tudnivalókat.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.