Ismertetése szerint 16 millió forint pályázati forrást nyertek el az Új Széchenyi Terv keretében a Környezet és Energia Operatív Programból (KEOP). A beruházás során korszerű pelletkazán üzembe helyezésével és a hozzá kapcsolódó hőtermelő rendszer kiépítésével megteremtették a megújuló energia felhasználás műszaki feltételeit. A használati meleg vizet pedig napkollektorok rásegítésével állítják elő. A beruházástól az energiaköltségek 30 százalékos csökkenésére számítanak. Az invesztíció további előnye, hogy mérséklődik a károsanyag-kibocsátás.
Az ötvenágyas hotel fűtési célú energiáját korábban gazdaságtalanul üzemeltethető távhő biztosította, a használati meleg vízhez pedig villamos energiát használtak. (MTI)
Energetikai fejlesztés a Fortunatus Hotelben
(MTI) - Megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerek kiépítésével fejlesztette energetikai hatékonyságát a Fortunatus Hotel Győrben; a 39 millió forintot meghaladó fejlesztést uniós támogatással valósították meg - mondta Reizinger Károly, a beruházó Pataháza Kft.tulajdonosa az MTI-nek.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.