Falra festett képek az a&o hotelláncnál

Európa vezető hostelmárkája kísérleti projektet indít Berlinben, Drezdában és Koppenhágában, hogy az UNESCO oktatási kampányához csatlakozva játékos módon hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra.

Az UNESCO által kezdeményezett ESD – Education for Sustainable Development (oktatás a fenntartható fejlődésért) – program célja, hogy főként a fiatalok figyelmét felhívja a fenntartható életmódra, és aktív részvételre invitálja őket.

A lánc Berlin Mitte tagjában már láthatók az ESD projekt elemei: a lépcsőházak falaira festett színes képregények, „a tudás kereke" és az épületben sokfelé elhelyezett matricák, amelyek a szállodacsoport belsőépítésze, Lavina Daryani tervei alapján készültek független művészek közreműködésével. A látványos grafikai megoldások hamarosan a vállalat drezdai és koppenhágai szállodáiban is megjelennek.

„Szállóvendégeink felét a 18 és 34 év közötti fiatalok adják, illetve a vendégéjszakák mintegy harmadát iskolai osztályoknak köszönhetjük. Pontosan ez az a korosztály, amelynek képviselői elvárják tőlünk a fenntarthatóság melletti kiállást, sőt ebben ők maguk is aktívan részt kívánnak venni", hangsúlyozta a kezdeményezés kapcsán Oliver Winter. 

A hotelekben megjelenő látványelemek – fali képregények, matricák és tudáskerekek – mellett a cégcsoport további intézkedéseket is tervez: többek között mini biogázüzemek létesítését a szerves hulladék megújuló energiaként történő hasznosítására; városi okostelefonos túrákat a fenntarthatóság jegyében; valamint az étel- és italkínálat további „zöldítését".

Forrás: Turizmus Online


Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.