Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus

Talpra állunk! – nyilatkozta Pintér Róbert üzemeltetési igazgató, ugyanis ezt a szlogent választották a Hotel Silvanus dolgozói a tűzeset napján. Visegrád és a hotel történetében is maradandó lesz ez a dátum: 2024.március 09. Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.

A hotelvezetés ennek ellenére bizakodó: a jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda és már csak egy rossz emlék lesz minden – mondta Pintér Róbert a kemma.hu-nak. Hozzátette: bizonyos ideig szünetet kell tartaniuk, tehát bezár a hotel, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket. 

Hotel Silvanus a tűz eloltása után / Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Hotel Silvanus a tűz eloltása után / Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A vezető a helyszínen tartózkodott az ominózus napon. Munkaidőben jelzett neki az egyik kolléga, hogy nagy füst jön fentről. – A riasztást követően 10 perc alatt jöttek a tűzoltók. Inkább 30-hoz közelített a számuk, mint a húszhoz – eleveníti fel az emlékeket a vezető. Elmondta, a könnyűszerkezetes tetőt csak egy irányból lehetett oltani és a szél aznap inkább ellenség volt, mint barát.

Jelenleg is folyik a tűzvizsgálat az ügyben. Megtudtuk, hogy másnap, azaz március 10-én a szálloda összes dolgozója megjelent a helyszínen, ami hatalmas összefogásról árulkodik. Pintér Róbert szerint első körben tájékoztattak mindenkit a történtekről, majd a vezetőség kiosztotta a feladatokat. – A földszint bizonyos helyiségeiben már elkezdtek takarítani – mondta portálunknak, de a tető teljes terjedelmében leégett, és a negyedik emelet szobáinak jó része is a lángok martalékává vált a tűzeset során.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.