Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus

Talpra állunk! – nyilatkozta Pintér Róbert üzemeltetési igazgató, ugyanis ezt a szlogent választották a Hotel Silvanus dolgozói a tűzeset napján. Visegrád és a hotel történetében is maradandó lesz ez a dátum: 2024.március 09. Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.

A hotelvezetés ennek ellenére bizakodó: a jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda és már csak egy rossz emlék lesz minden – mondta Pintér Róbert a kemma.hu-nak. Hozzátette: bizonyos ideig szünetet kell tartaniuk, tehát bezár a hotel, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket. 

Hotel Silvanus a tűz eloltása után / Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Hotel Silvanus a tűz eloltása után / Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A vezető a helyszínen tartózkodott az ominózus napon. Munkaidőben jelzett neki az egyik kolléga, hogy nagy füst jön fentről. – A riasztást követően 10 perc alatt jöttek a tűzoltók. Inkább 30-hoz közelített a számuk, mint a húszhoz – eleveníti fel az emlékeket a vezető. Elmondta, a könnyűszerkezetes tetőt csak egy irányból lehetett oltani és a szél aznap inkább ellenség volt, mint barát.

Jelenleg is folyik a tűzvizsgálat az ügyben. Megtudtuk, hogy másnap, azaz március 10-én a szálloda összes dolgozója megjelent a helyszínen, ami hatalmas összefogásról árulkodik. Pintér Róbert szerint első körben tájékoztattak mindenkit a történtekről, majd a vezetőség kiosztotta a feladatokat. – A földszint bizonyos helyiségeiben már elkezdtek takarítani – mondta portálunknak, de a tető teljes terjedelmében leégett, és a negyedik emelet szobáinak jó része is a lángok martalékává vált a tűzeset során.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.