Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus

Talpra állunk! – nyilatkozta Pintér Róbert üzemeltetési igazgató, ugyanis ezt a szlogent választották a Hotel Silvanus dolgozói a tűzeset napján. Visegrád és a hotel történetében is maradandó lesz ez a dátum: 2024.március 09. Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.

A hotelvezetés ennek ellenére bizakodó: a jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda és már csak egy rossz emlék lesz minden – mondta Pintér Róbert a kemma.hu-nak. Hozzátette: bizonyos ideig szünetet kell tartaniuk, tehát bezár a hotel, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket. 

Hotel Silvanus a tűz eloltása után / Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Hotel Silvanus a tűz eloltása után / Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A vezető a helyszínen tartózkodott az ominózus napon. Munkaidőben jelzett neki az egyik kolléga, hogy nagy füst jön fentről. – A riasztást követően 10 perc alatt jöttek a tűzoltók. Inkább 30-hoz közelített a számuk, mint a húszhoz – eleveníti fel az emlékeket a vezető. Elmondta, a könnyűszerkezetes tetőt csak egy irányból lehetett oltani és a szél aznap inkább ellenség volt, mint barát.

Jelenleg is folyik a tűzvizsgálat az ügyben. Megtudtuk, hogy másnap, azaz március 10-én a szálloda összes dolgozója megjelent a helyszínen, ami hatalmas összefogásról árulkodik. Pintér Róbert szerint első körben tájékoztattak mindenkit a történtekről, majd a vezetőség kiosztotta a feladatokat. – A földszint bizonyos helyiségeiben már elkezdtek takarítani – mondta portálunknak, de a tető teljes terjedelmében leégett, és a negyedik emelet szobáinak jó része is a lángok martalékává vált a tűzeset során.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.