Felfedte titkait az új budapesti Hilton

Ma mutatták be a sajtónak a Hilton Garden Inn szállodalánc legújabb tagját, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre-t. Alexandra Murray, alelnök, Hilton’s Focused Service Operations (EMEA) és Manuela K. Brode, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre szállodaigazgatója körbevezették az újságírókat a hotelben, valamint annak titkos kertjeiben és ízelítőt adtak a helyi finomságokból.

„Európában már 65 Hilton Garden Inn működik, és nagyon örülünk, hogy Magyarországon is megnyithattuk az első szállodánkat, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre-t.” – mondta el Alexandra Murray, alelnök, Focused Service Operations, EMEA. „Páratlan belső kertjeivel és modern hangulatával a szálloda tökéletes hely arra, hogy a Hilton Garden Inn híres vendégszeretetét Magyarországon is megismertethessük" - tette hozzá.

A szálloda dizájnjának középpontjában a kertmotívum áll: a koncepció egységét a stilizált levélminta adja. Ez a minta a folytonosságot biztosítva megjelenik a szőnyegeken, a vendégszobák kávéasztalain, a tükrökön és a belső kertekben is. A tervező, Carmen Tanase Budapest utcáin tett sétái során merített ihletett. Amikor eldugott parkokba és kis terekbe botlott, úgy döntött, a belső növényekkel teli udvarok okozta meglepetést újrateremti a hotel földszintjén, így a vendégek két belső kertet is élvezhetnek. Az egyik, a Titkos Kert az étteremből nyílik tele burjánzó növényekkel. A rendezvénytermek a Geometrikus Kertre nyílnak, ahol apró növények bújnak elő a természetes kőburkolat között. A növények megegyeznek a közeli Oktogonon találhatókkal, amiket a tervező sétája közben fedezett fel. A két kis oázis mellett a lobby természetes anyagait az oszlopokra telepített függőleges kertek gazdagítják.

Manuela K. Brode, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre szállodaigazgatója kiemelte: “Budapest látnivalói lélegzetelállítók, gyönyörű az építészete és izgalmas a kultúrája. Büszke vagyok arra, hogy olyan miliőt tudtunk kialakítani, amely tükrözi a minket körülvevő környezetet, és mintegy a várost részeként működik. Ebben a környezetben a vendégek valóban megtapasztalhatják a Hilton Garden Inn szívből jövő vendégszeretetét.”

A hotel vendégei a rendelésre készített reggelik vagy a hosszú sétákkal töltött nap utáni vacsorák során belekóstolhatnak az igazi magyaros ízekbe. Az ínycsiklandó fogások, mint például a séf specialitása, a harcsapaprikás, a Garden 79 Restaurant&Bar étteremben helyi alapanyagokból készülnek, részben a séf saját kertjéből. A hotelben helyi kézműves sörök és helyben kevert koktélok kínálatát is élvezhetik az idelátogatók. A hotellánc híres az újításokról: a Hilton vezette be a légkondicionálást a lobbykban, a televíziót a szobákban, a számítógépes foglalási rendszert és még a piña colada koktélt is. Ezúttal a minibárt gondolták újra. A lobbyban helyet kapott üzletben, a The Shopban 24 órában vásárolhatók egészséges, ízletes és friss ételek, így a vendégek saját ízlésüknek megfelelően tölthetik fel szobai hűtőiket.

A Hilton Garden Inn Budapest City Center tagja a Hilton Honors díjnyertes hűségprogramjának, amely a Hilton 17 különböző szállodaláncában működik. Azok a tagok, akik közvetlenül foglalnak, azonnali kedvezményekben részesülnek, mint például a rugalmas fizetés, mely során hűségpontjaik és pénz szinte bármely kombinációjával fizethetik ki szobájukat; továbbá egyedi, tagoknak szóló kedvezmények, ingyenes wifi és Hilton Honors mobil applikáció érhetők el. Foglaljon közvetlenül a Hilton.com-on, a Hilton Honors alkalmazáson keresztül, vagy más hivatalos Hilton csatornán keresztül további kedvezményekért.

Forrás: Turizmus Online


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.