A BGF turisztikai gazdálkodási szaktanárát, dr. Cservák Györgyöt kértük fel a nyitóelőadás megtartására, aki a hazai éttermek, szállodák gazdálkodásának lehetőségeiről beszélt, illetve azt mutatta be, ő mit tenne, ha most nyitna idehaza vendéglátóipari egységet. Őt a Progast - Víg Bence tulajdonos/ügyvezető - bemutatója követte a legújabb terítési módokról, új porcelántrendekről, majd a Miele részéről azt taglalta a szakértő (Kardos György értékesítési szakember), hogy mennyire hatékony megoldás egy szállodában, nagyobb vendéglátóipari egységben saját minimosodát működtetni, mintsem külső céget megbízni ezzel a feladattal.
A rövid előadásokat követően, a háromfogásos ebéd alatt (vargánya krémleves zöldség chipsszel. vajhal steak pezsgőmártással, vadrizses rizspudinggal, majd gyümölcsös Créme Brulée) beszélgetések, izgalmas információcserék zajlottak. A találkozó értékeléséről halljuk az egyik résztvevőt, Csányi Norbertet, aki az Alexandra Étteremkalauz idei kiadványában is díjazott tatai Platán Restaurant & Café-ból érkezett:
„Mind üzletileg, mind szakmailag és a helyszín tekintetében is nagyra értékelem a találkozót. Bár a három előadott téma számomra nem volt újdonság, azonban visszaérve Tatára épp azon tanakodunk, hogy a hamarosan nyíló fogadónknál – az étteremmel együtt – már annyi mosnivalónk lesz, hogy megszívleljük a szakember tanácsát. Az pedig a legjobb volt a Business Klubban, hogy egy asztalhoz kerültünk az ország különböző részeiről érkezett kollégákkal, és egy exkluzív üzleti ebéd elfogyasztása közben tapasztalatot, információt cseréltünk, tanácsot kérhettünk egymástól. Eltettem kitűzőmet a nevemmel, mert várom a következő, június végi rendezvényt, és természetesen arra is eljövök.”
„Félretettem a kitűzőmet a június végi találkozóra”
Különleges helyszínen – az Andrássy úti KOGART Házban - tartottuk legelső Vendég & Hotel Business Klub rendezvényünket május 31-én, amelyet a hazai szállodás és éttermes szakma, valamint beszállítóik, és más lehetséges üzleti partnereik exkluzív találkozási pontjaként hoztunk létre.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke
Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén
Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen
Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.