A BGF turisztikai gazdálkodási szaktanárát, dr. Cservák Györgyöt kértük fel a nyitóelőadás megtartására, aki a hazai éttermek, szállodák gazdálkodásának lehetőségeiről beszélt, illetve azt mutatta be, ő mit tenne, ha most nyitna idehaza vendéglátóipari egységet. Őt a Progast - Víg Bence tulajdonos/ügyvezető - bemutatója követte a legújabb terítési módokról, új porcelántrendekről, majd a Miele részéről azt taglalta a szakértő (Kardos György értékesítési szakember), hogy mennyire hatékony megoldás egy szállodában, nagyobb vendéglátóipari egységben saját minimosodát működtetni, mintsem külső céget megbízni ezzel a feladattal.
A rövid előadásokat követően, a háromfogásos ebéd alatt (vargánya krémleves zöldség chipsszel. vajhal steak pezsgőmártással, vadrizses rizspudinggal, majd gyümölcsös Créme Brulée) beszélgetések, izgalmas információcserék zajlottak. A találkozó értékeléséről halljuk az egyik résztvevőt, Csányi Norbertet, aki az Alexandra Étteremkalauz idei kiadványában is díjazott tatai Platán Restaurant & Café-ból érkezett:
„Mind üzletileg, mind szakmailag és a helyszín tekintetében is nagyra értékelem a találkozót. Bár a három előadott téma számomra nem volt újdonság, azonban visszaérve Tatára épp azon tanakodunk, hogy a hamarosan nyíló fogadónknál – az étteremmel együtt – már annyi mosnivalónk lesz, hogy megszívleljük a szakember tanácsát. Az pedig a legjobb volt a Business Klubban, hogy egy asztalhoz kerültünk az ország különböző részeiről érkezett kollégákkal, és egy exkluzív üzleti ebéd elfogyasztása közben tapasztalatot, információt cseréltünk, tanácsot kérhettünk egymástól. Eltettem kitűzőmet a nevemmel, mert várom a következő, június végi rendezvényt, és természetesen arra is eljövök.”
„Félretettem a kitűzőmet a június végi találkozóra”
Különleges helyszínen – az Andrássy úti KOGART Házban - tartottuk legelső Vendég & Hotel Business Klub rendezvényünket május 31-én, amelyet a hazai szállodás és éttermes szakma, valamint beszállítóik, és más lehetséges üzleti partnereik exkluzív találkozási pontjaként hoztunk létre.

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely
Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak
Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren
Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!
Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell!
Évekig tartó átfogó fejlesztés után nem akármilyen új ruhába öltöztette a hazai szállodalánc négycsillagos egri egységét, a Hunguest Flórát.

Gyerekcsúszda az étterembe, póni a kertben: családbarát szálloda az Accent portfóliójában
Ez a Lutzmannsburgban található, négycsillagos Hotel Xylophon, amely közvetlen átjárást biztosít a Sonnentherme-be – Ausztria egyik legnagyobb élményfürdőjébe.

Al Habtoor Palace Budapest: a luxushotelek új korszaka Európában
A magyar szálloda csatlakozik a Preferred Hotels & Resorts Legend Collection-höz.

Különleges szálláshelyet nyit Budapest szívében a nemzetközi ingatlanóriás
A NUMA Group, Európa egyik vezető digitális idegenforgalmi szolgáltatója bejelentette a magyar piacra lépését, amely során elsőként 170 egységből álló innovatív szálláshelyet nyit Budapest szívében, ezzel tovább erősítve jelenlétét a kelet-közép-európai régióban.

Budapesti házban dolgozik az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat győztese
A pályázat legfőbb célkitűzése, hogy példaképet állítson a pályakezdő és junior kollégák elé.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.