A BGF turisztikai gazdálkodási szaktanárát, dr. Cservák Györgyöt kértük fel a nyitóelőadás megtartására, aki a hazai éttermek, szállodák gazdálkodásának lehetőségeiről beszélt, illetve azt mutatta be, ő mit tenne, ha most nyitna idehaza vendéglátóipari egységet. Őt a Progast - Víg Bence tulajdonos/ügyvezető - bemutatója követte a legújabb terítési módokról, új porcelántrendekről, majd a Miele részéről azt taglalta a szakértő (Kardos György értékesítési szakember), hogy mennyire hatékony megoldás egy szállodában, nagyobb vendéglátóipari egységben saját minimosodát működtetni, mintsem külső céget megbízni ezzel a feladattal.
A rövid előadásokat követően, a háromfogásos ebéd alatt (vargánya krémleves zöldség chipsszel. vajhal steak pezsgőmártással, vadrizses rizspudinggal, majd gyümölcsös Créme Brulée) beszélgetések, izgalmas információcserék zajlottak. A találkozó értékeléséről halljuk az egyik résztvevőt, Csányi Norbertet, aki az Alexandra Étteremkalauz idei kiadványában is díjazott tatai Platán Restaurant & Café-ból érkezett:
„Mind üzletileg, mind szakmailag és a helyszín tekintetében is nagyra értékelem a találkozót. Bár a három előadott téma számomra nem volt újdonság, azonban visszaérve Tatára épp azon tanakodunk, hogy a hamarosan nyíló fogadónknál – az étteremmel együtt – már annyi mosnivalónk lesz, hogy megszívleljük a szakember tanácsát. Az pedig a legjobb volt a Business Klubban, hogy egy asztalhoz kerültünk az ország különböző részeiről érkezett kollégákkal, és egy exkluzív üzleti ebéd elfogyasztása közben tapasztalatot, információt cseréltünk, tanácsot kérhettünk egymástól. Eltettem kitűzőmet a nevemmel, mert várom a következő, június végi rendezvényt, és természetesen arra is eljövök.”
„Félretettem a kitűzőmet a június végi találkozóra”
Különleges helyszínen – az Andrássy úti KOGART Házban - tartottuk legelső Vendég & Hotel Business Klub rendezvényünket május 31-én, amelyet a hazai szállodás és éttermes szakma, valamint beszállítóik, és más lehetséges üzleti partnereik exkluzív találkozási pontjaként hoztunk létre.

A mátrai erdő mélyén rejtőző vendégházat díjazott az Alvásszövetség
Először kapott egy vendégház Alvásbarát Kiválóság Díjat.

Ilyenek a foglalási előrejelzések a március 15-i hétvégére
A nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz a hétvégén a belföldi utazás is.

Petit Bois Füred: nagypolgári nyaraló volt, elegáns butikhotel lett
Balatonfüred egyik ikonikus épülete, az egykori Rodostó-villa, Petit Bois Füred néven új életre kelt.

A nemzetközi szállodalánc Európa-szerte egyre hangsúlyosabban van jelen
A Novotel számos új európai egységét nyitja 2025-ben. Mutatjuk, hol milyen házat nyit a nemzetközi szállodalánc.

1300 éves a világ legrégebbi szállodája
Japánban található a világ legrégebbi szállodája, amely a mai napig működik: ez a Nishiyama Onsen Keiunkan, amelyet 705-ben alapítottak.

Vezérigazgató-váltás a szántódi gyerekhotelben
Új vezérigazgató érkezett a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton élére. A szakember Peter Knollt váltja ebben a pozícióban.

Nőnap: ide utaznak a márciusi hétvégézők
A nőnap és a sok napsütéssel beköszönő március meghozta az utazási kedvet a tavasz első hétvégéjére.

Hotelcsalót csíptek el Németországban
A düsseldorfi nő legalább száz alkalommal szállt meg szállodákban fizetés nélkül.

Megvan, mikor kezdődhet a Körszálló átépítése
És az is kiderült, mi lesz az egykori hotelből.

Jó reggelit!
Új gasztrokoncepció a Danubius Hotels-nél: minőség, fenntarthatóság és vendégfókusz a középpontban.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.