A sanghajiak között kisebb megrökönyödést okozott a bejelentés, amely szerint egy 100 méter mély, 240 méter hosszú és 160 méter széles medencét szemeltek ki a kelet-kínai metropolisz első földalatti szállodájának. A terveket látva azonban megnyugodtak a kedélyek, a lakosok tetszését is elnyerő hotelkomplexum modern, de visszafogott, és a környező tájba is beleillik.
A 600 millió jüan (21 milliárd forintnyi) befektetéssel legkésőbb 2015 elejére elkészülő épületet a dubaji Burdzs al-Arab hétcsillagos szállodával híressé vált brit WS Atkins cég tervezte az InterContinental Hotelcsoport felkérésére. A szálloda a Tienma hegység lábánál épül; 19 emeletéből 16 a föld alatt kap majd helyet, és a különlegességek sorát egy, a hotel alatt húzódó, 10 méter magas akvárium, illetve víz alatti étterem is bővíti. A komplexum ezer fős konferenciatermet, vízi sportokra specializálódott szabadidőközpontot és számos vendéglátóegységet is magában foglal.
A szálloda tervezésében fontos szerepet kapott a környezettudatosság, erre a geotermikus energiatermelés és fűtési rendszer, illetve a zöld tetőteraszok is példát szolgáltatnak. A hotel az aktív pihenést előnyben részesítők számára is kiváló célpont lehet: a tervek közt egy extrémsportokat, így sziklamászást, bungee jumpingot is kínáló centrum kiépítése is szerepel.
A szobaárakról egyelőre annyit tudni, hogy a város hasonló kategóriájú, ötcsillagos szállodáinál mintegy kétszer drágábbak lesznek. (MTI)
Földalatti luxushotel Sanghajban
(MTI) - A földalatti luxushotel épül Sanghajban, méghozzá a város központjától 45 kilométerre, egy korábban kőfejtőként szolgáló gödörben.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest
A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.