Földalatti luxushotel Sanghajban

(MTI) - A földalatti luxushotel épül Sanghajban, méghozzá a város központjától 45 kilométerre, egy korábban kőfejtőként szolgáló gödörben.

A sanghajiak között kisebb megrökönyödést okozott a bejelentés, amely szerint egy 100 méter mély, 240 méter hosszú és 160 méter széles medencét szemeltek ki a kelet-kínai metropolisz első földalatti szállodájának. A terveket látva azonban megnyugodtak a kedélyek, a lakosok tetszését is elnyerő hotelkomplexum modern, de visszafogott, és a környező tájba is beleillik.
A 600 millió jüan (21 milliárd forintnyi) befektetéssel legkésőbb 2015 elejére elkészülő épületet a dubaji Burdzs al-Arab hétcsillagos szállodával híressé vált brit WS Atkins cég tervezte az InterContinental Hotelcsoport felkérésére. A szálloda a Tienma hegység lábánál épül; 19 emeletéből 16 a föld alatt kap majd helyet, és a különlegességek sorát egy, a hotel alatt húzódó, 10 méter magas akvárium, illetve víz alatti étterem is bővíti. A komplexum ezer fős konferenciatermet, vízi sportokra specializálódott szabadidőközpontot és számos vendéglátóegységet is magában foglal.
A szálloda tervezésében fontos szerepet kapott a környezettudatosság, erre a geotermikus energiatermelés és fűtési rendszer, illetve a zöld tetőteraszok is példát szolgáltatnak. A hotel az aktív pihenést előnyben részesítők számára is kiváló célpont lehet: a tervek közt egy extrémsportokat, így sziklamászást, bungee jumpingot is kínáló centrum kiépítése is szerepel.
A szobaárakról egyelőre annyit tudni, hogy a város hasonló kategóriájú, ötcsillagos szállodáinál mintegy kétszer drágábbak lesznek. (MTI)


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.