Folytatódik az Airport Hotel Stáció fejlesztése

A Ferihegyi repülőtéren 2006-ban megnyílt hotel második ütemének megvalósítása kezdődik meg a napokban.

A nyitástól eltelt időszak bebizonyította, hogy a repülőtéri hotel koncepciója bevált, az Airport Hotel Stáció kedvelt hotellé vált a repülőtér közelében. A most megvalósuló beruházás elsősorban a vendég igények magasabb szintű kielégítését célozza, másrészről pedig jelentősen javítja a hotel gazdaságos üzemeltetését és versenyhelyzetét. A fejlesztés 4 fő területre terjed ki: újabb 45 szobaegység épül, amelyből 5 business apartman lesz. Kialakítanak egy 1000 négyzetméteres wellness központot, amelyben helyet kap egy 8x19 méteres medence, finn szauna, gőzkabin, infra kabin, tengeri klíma, merülő-medence, élményzuhanyok, fűtött pihenőpadok, jakuzzi és egy vitál bár. A wellness központ mellett található majd a 200 négyzetméteres fitnesz részleg, ahol a legmodernebb erőgépek és fitnesz programok várják a vendégeket. A jelenlegi konferencia kapacitás egy 220 négyzetméteres szekciónálható nagyteremmel növekszik, amely alkalmas lesz akár 250 fős rendezvények megtartására is. Az Airport Hotel Stáció továbbra is elkötelezett a gazdaságos környezetbarát üzemelés mellett, ezért a mostani beruházás is a már jól bevált és gazdaságos geotermikus fűtés-hűtés rendszerrel valósul meg. A wellness részleg nagymedencéjét pedig napenergia felhasználásával tartják melegen. A beruházás megvalósítását Európai Uniós támogatás elnyerése tette lehetővé - tájékoztatta a Napi Turizmust közleményében Kiss Gergő, a ház igazgatója. (Turizmus Online)

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.