Francia ízek és illatok a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben

A Sofitel Budapest Chain Bridge francia gasztronómiai héttel nyitja meg a 2011-es évet - adta hírül a Napi Otthon.

A légiesen könnyű fogásokat ezen a héten minden betérő vendég megkóstolhatja a szálloda mesés fekvésű éttermében.

A Paris Budapest Restaurant-ban az ételeket Philippe Teixeira, díjnyertes francia séf prezentálja. A nagy karácsonyi és újévi lakodalom, a sok nehéz fogás után, a francia ételek mámorító frissessége igazi felüdülés lesz mindazok számára, akiket kíváncsisággal tölt el ennek a hozzánk közel eső országnak a főzőtudománya. Ezen a héten, a megkóstolható francia heti menün kívül a szálloda ráadásként január 30-án vasárnapi ebéddel, valamint főzőkurzussal is kedveskedik azoknak, akik igazán szeretnének elveszni az új ízek és illatok világában.

Ez a hét azért is különleges, mivel a francia konyhát nemrégiben a világörökség részének is választották, így először válhatott egy nemzet konyhaművészete a szellemi világörökség részévé. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) azonban nem egyszerűen a franciák tradicionális nemzeti ételeit, hanem a franciás jellegű étkezést vette fel a veszélyeztetett szellemi kulturális örökségek listájára, így mostantól még nagyobb felelősség hárul a francia szakácsokra, többek között Philippe Teixeira-ra is, aki ezen a héten a Paris Budapest Restaurant vendégeit kápráztatja el.

A 46 éves sokat tapasztalt mesterszakács jelenleg a Sofitel luxembourgi szállodájában konyhafőnökként dolgozik és kifejezetten erre a hétre érkezett Budapestre. Korábban különböző jó nevű éttermekben dolgozott vezető szakácsként, valamint az Európai Parlamentben évekig biztosította a képviselők kiváló lakomáját.

Francia Gasztronómiai Hét a Paris Budapest Restaurant-ban, január 30-ig. (Napi Otthon)


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.