Ha nyitnak a szállodák, hol ehet majd a vendég?

Romániában a szakma ugyanazon gondokkal küzd, mint a hazai szállodások, egyéb szálláshelyek tulajdonosai, üzemeltetői köre.

Egyelőre nem töltötte meg optimizmussal a turizmusban dolgozókat az ígéret, miszerint május 15-től megnyithatnak a szállodák, de az éttermek, bárok, kávézók továbbra is zárva maradnak. Konkrét rendelkezések és megfelelő kormányzati kommunikáció hiányában egyelőre óvatosan kezelik a székelyföldi szálláshelyek üzemeltetői a miniszterelnök hétfő esti bejelentését.

Az egyik tusnádfürdői szálloda marketing- és eladási menedzsere, Székely Leila a hírportálnak elmondta: problémát jelent számukra a tervezésnél, hogy nincs elegendő és pontos információ a hotelek megnyitásának módjáról, hiányoznak a megfelelő és egyértelmű kormányzati intézkedések a kérdésben.  

„A vendéglők kinyitásának elhalasztása eléggé ellehetetleníti a szállodák működését is. Fel lehet ugyan vinni szobákba a room service-szel az ételt, de ha belegondolunk, a szállodai szobák többsége nincs arra berendezve, hogy ott fogyasszák el a vendégek”, fogalmazott a szálloda menedzsere.

A szakember szerint ha nem is teljes, de elfogadható megoldást jelenthetne, ha lehetővé tennék a szabadtéri teraszokon való kiszolgálást.

A menedzser még elmondta: minél több helyen kézfertőtlenítő adagolókat szerelnek fel, készülnek az alkalmazottak testhőmérséklet-mérésére, biztosítják a megfelelő védőfelszereléseket, maszkokat, kesztyűket. A szobák fertőtlenítéséhez UV-lámpákat és hagyományos vegyszereket is használni fognak.

"Kezdetben várhatóan nem lesz nagy a forgalom, így azt tervezzük, hogy körforgásszerűen adjuk ki a szobákat, a vendégek után megpihentetjük a helyiségeket néhány napig”. részletezte az intézkedéseket a menedzser.  

Székely Leila megjegyezte, hogy a szállodához tartozik egy másik hotel is, ahol elsősorban balneo-kezelésekre fektetik a hangsúlyt. „Ennek megfelelően ott idősebb a vendégkör. Ezeknek a szolgáltatásoknak az újraindítását egyáltalán nem szorgalmazzák, így ha lehet ilyet mondani, ott még rosszabb a helyzet, hiszen nem is körvonalazódik az újranyitás”, magyarázta.

A tusnádfürdői szálloda alkalmazottainak nagy része jelenleg kényszerszabadságon van, néhány alkalmazott maradt teljes munkaidőben, akik időről-időre bejárnak. „A vendégekkel továbbra is tartjuk a kapcsolatot telefonon, e-mailen keresztül. A szükségállapot végéig a személyzet marad ebben a státusban, aztán valószínűleg fokozatosan elkezdjük visszahívni a munkatársakat. Kezdődik a nagytakarítás, az említett technikai munkák. És bízunk benne, hogy május végén, legkésőbb június elején sikerül megnyitnunk” – mondta a szállodamenedzser a Maszol.ro hírportálnak.

Forrás: maszol.ro


Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.