Hamarosan MSZÉSZ közgyűlés

November 21-én a Danubius hotelben tartja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jubilleumi, XLIX. közgyűlését. A frissített programot az alábbiakban olvashatja.

10,00 – 12,30 SZEMINÁRIUM– ONLINE SALES&MARKETING

Major innovations of Booking.com from the recent past and some new features in the pipeline,

which affect the Hungarian market. Future look, and insights for 2019

Mr. Amir Fahmy, Hotels Area Manager

 

Trends in Revenue Management, your future look, and insights for 2019

Duetto Research – Mr. Michael Schaeffner, director DACH region

 

Milyen friss trendek láthatóak a travel iparágban a Google adatai alapján és szemüvegén keresztül?

Erdős Ádám, Travel Industry Manager

 

A “szerintem” kora lejárt. Adatalapú döntéshozatal jelentősége

Intren - Tóth Nóra, Analytics üzletág vezető

 

KViHotel – a „személyzet nélküli” „okoshotel” koncepciója,

a működés ismertetése,  tapasztalatok a nyitás óta

KViHotel Palicz Péter igazgató

 

12,30 – 14,00 Ebéd

 

14,00 – 15,30 SZEKCIÓÜLÉSEK

Jogi (dr. Salamon András)- Szerzői jogi/MoodMedia (dr. Filák Mária, Nagy Réka)14,00-14,45, illetve

Adóügyidr. Antalóczy Györgyné 14,45-15,30

 

Marketing: Spa Brand Book bemutatása (Horváth Orsolya, ügyvezető-Hévízi Turisztikai

Nonprofit Kft. és Könnyid László elnök, MSZÉSZ), illetve

Kapcsolatépítési és marketing lehetőségek a sport világában, gyakorlati tapasztalatokTopánka Zsolt, PwC Magyarország Kft.

 

Innovációk, technológiai újdonságok

 Magyar TB helyett, Osztrák, Német, Amerikai ellátás? Ilyen lehetséges?! - Püski András, EuroSales

 Big Data megoldások a revenue management szolgálatába – Kovács László, Hostware

A feketeedény mosogatás evolúciója - Joyce B. Mattmann, Coninvest Kft.

  Szálloda a felhőben–Felhő a szállodában. Előbb vagy utóbb úgyis beszélnünk kell róla - Kühtreiber Ádám, Infor Gmbh 

 

Hírnév és haszon forrása a felszerelés gondos tervezése - Vermes Péter, Billerbeck

NÉZD ÉLŐBEN! A kötelező digitális jövő - Hotelinteractive Kft.

 

Gasztronómiai szekció

A legsokoldalúbb étkezés: a reggeli - Balogh Barbara, Stílusos Vidéki Szállodákért Turisztikai Egyesület

Munkaerőpiaci jövőkép - Revuczky Karion, Szépkilátás Vendéglátás Kft.

Foodyapp - Kalmár Péter és Határ Péter

Joanelli Tamás -……-

Mikó Zoltán - Magyar wagyu marha

  

15,30 „AZ ELMÚLT 50 ÉV” KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA - kávészünet


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.