Hamarosan nyit a székesfehérvári Magyar Király

A szálloda Székesfehérvár belvárosában, a sétálóutca elején található. Az 1870-es évek elejétõl szállodaként, Magyar Király Szálló néven mûködik. A második világháború alatt az épület kisebb károkat szenvedett. A szálloda felújítását ifj. Tosch Károly 1946-47-ben fejezte be. 1949-ben államosították; elõbb szakszervezeti központ, majd tisztiklub lett. 1958-tól Velence Szálló néven újra szállodaként mûködik. Az eredeti Magyar Király Szálló nevet 1990 óta viseli újra.

Már elbontották a palánkokat a megújult Magyar Király Hotel körül. Igaz, még van munka a lábazat borításával, a bejárat előtti rész rendezésével. Bent azonban már sokkal kedvezőbb kép fogadja az embert. Az egykori udvar helyén üveggel fedett hatalmas termet alakítottak ki. Molnár Albert, a Balance-99 Zrt. elnöke elmondta, hogy itt nagy létszámú konferenciákat, rendezvényeket lehet majd tartani. A mozgatható oldalfalakkal több méretűre is alakítható nagytermet három kisebb, 50-60 fős szekcióterem egészíti ki. Ezek igény esetén összenyithatóak.

A fölszinten van a konyha, amelyet a legkorszerűbb gépekkel szereltek fel. A korábbi étterem helyén ismét étterem nyílik, vadonat új bútorzattal, a falon elhelyezett régi fegyverekkel, látványkonyhával. Az első emeleten megszűnt a díszterem. Régészek kiderítették, hogy az eredetileg az erkélyes részen volt, így odakerült vissza. Trónteremnek hívják, Szent István, Szent Imre és Szent László képe dísziti. A korábbi díszterem nagy fali képe az előtérben kapott helyet.

A szálloda 83 szobájában mintegy 160 főt tudnak elhelyezni. Van négy apartman, néhány egyágyas szoba, de a zöme kétágyas. Diszkrét eleganciával vannak berendezve, ahogy az illik egy négycsillagos hotelhez - írja a Fejér Megyei Hírlap.

A felső szinten wellness terem is van, szaunával, fényterápiás fülkével.

A megnyitó után lesznek majd nyílt napok, amikor mindenki megnézheti az épületet. Jelenleg a műszaki átadás, hibajavítás folyik. A felújítás mintegy 2 milliárd forintba került, ebből 450 millió a pályázati pénz. (forrás: Fejér megyei Hírlap, magyarkiralyszallo.blogspot.com)


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.