Hamarosan nyit a székesfehérvári Magyar Király

A szálloda Székesfehérvár belvárosában, a sétálóutca elején található. Az 1870-es évek elejétõl szállodaként, Magyar Király Szálló néven mûködik. A második világháború alatt az épület kisebb károkat szenvedett. A szálloda felújítását ifj. Tosch Károly 1946-47-ben fejezte be. 1949-ben államosították; elõbb szakszervezeti központ, majd tisztiklub lett. 1958-tól Velence Szálló néven újra szállodaként mûködik. Az eredeti Magyar Király Szálló nevet 1990 óta viseli újra.

Már elbontották a palánkokat a megújult Magyar Király Hotel körül. Igaz, még van munka a lábazat borításával, a bejárat előtti rész rendezésével. Bent azonban már sokkal kedvezőbb kép fogadja az embert. Az egykori udvar helyén üveggel fedett hatalmas termet alakítottak ki. Molnár Albert, a Balance-99 Zrt. elnöke elmondta, hogy itt nagy létszámú konferenciákat, rendezvényeket lehet majd tartani. A mozgatható oldalfalakkal több méretűre is alakítható nagytermet három kisebb, 50-60 fős szekcióterem egészíti ki. Ezek igény esetén összenyithatóak.

A fölszinten van a konyha, amelyet a legkorszerűbb gépekkel szereltek fel. A korábbi étterem helyén ismét étterem nyílik, vadonat új bútorzattal, a falon elhelyezett régi fegyverekkel, látványkonyhával. Az első emeleten megszűnt a díszterem. Régészek kiderítették, hogy az eredetileg az erkélyes részen volt, így odakerült vissza. Trónteremnek hívják, Szent István, Szent Imre és Szent László képe dísziti. A korábbi díszterem nagy fali képe az előtérben kapott helyet.

A szálloda 83 szobájában mintegy 160 főt tudnak elhelyezni. Van négy apartman, néhány egyágyas szoba, de a zöme kétágyas. Diszkrét eleganciával vannak berendezve, ahogy az illik egy négycsillagos hotelhez - írja a Fejér Megyei Hírlap.

A felső szinten wellness terem is van, szaunával, fényterápiás fülkével.

A megnyitó után lesznek majd nyílt napok, amikor mindenki megnézheti az épületet. Jelenleg a műszaki átadás, hibajavítás folyik. A felújítás mintegy 2 milliárd forintba került, ebből 450 millió a pályázati pénz. (forrás: Fejér megyei Hírlap, magyarkiralyszallo.blogspot.com)


Új szállodai brand érkezik Budapestre

Új szállodai brand érkezik Budapestre 

Ez lesz a nemzetközi márka első magyarországi tagja.
Beszámoló a hazai szállodások tavaszi (59.) közgyűléséről / 2. rész

Beszámoló a hazai szállodások tavaszi (59.) közgyűléséről / 2. rész 

Az MSZÉSZ május 14-én, a Grand Hotel Esztergomban tartott szakmai találkozójának három érdekes előadásáról számolunk be.
Újabb lazulós skybar nyílt a BudaParton

Újabb lazulós skybar nyílt a BudaParton 

Buda legújabb skybarja a Radisson BudaPart tetején várja vendégeit.
Egy híján 60: Esztergomban tartották tavaszi (59.) közgyűlésüket a hazai szállodások

Egy híján 60: Esztergomban tartották tavaszi (59.) közgyűlésüket a hazai szállodások 

Helyszíni beszámoló a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tavaszi közgyűléséről.
így kötelezte el magát a fenntarthatóság mellett az Év zöld szállodája

így kötelezte el magát a fenntarthatóság mellett az Év zöld szállodája 

Hazánk vezető márkái közül többen is kiemelkednek ezen a téren, amikor pedig a különböző szektorból érkező magyar márkák összefognak, akkor születnek az igazán jó megoldások.
Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton

Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton 

Az első évben több, mint 50.000 vendég látogatott el Szántódra, az egyedülálló tematikával rendelkező, családbarát hotelbe.
Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50

Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50  

Az Eventrend Group üzemelteti a továbbiakban a D50-et.
Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén

Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén 

Angela Saliba a Budapest Marriott Hotel és a Millennium Court, Marriott Executive Apartments új vezérigazgatója.
Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén

Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén 

Májustól az Accent Hotels üzemelteti a Cardoner Hotelt és a Tihany Yacht Clubot.
Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás 

Olaszországi tanulmányúton inspirálódtak a hazai kastélyszállodások.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.