Az Anna Grand Hotel Bor&Vital 101 tágas légkondícionált szobája, minibárral, internetcsatlakozással, kábeltelevízióval, és kompletten felszerelt fürdőszobával várja majd a vendégeket. A szobákat a Demko Feder Kft. speciálisan a szállodák számára tervezett és kivitelezett Royal bútorcsaládjával rendezték be, amelyet 2007-ben „Magyar Termék Nagydíjjal” tűntettek ki. A szálloda „Nagyvendéglő” éttermében ültetve 170, állófogadás keretében 220 fő kiszolgálására van lehetőség, az étlapon a magyar, nemzetközi és a reformkori konyha remekei is megtalálhatóak. A Vivamus borozóban a Vivamus Pincészet boraiból válogathatnak a betérők, amelyek a vinotékában meg is vásárolhatóak. Az Anna Kávéházban frissen készített cukrász és péktermékek, kávé,- és teakülönlegességek közül lehet válogatni, a „Gyönyörde” grill teraszon pedig a nyári hónapokban grill és balatoni különlegességeket szolgálnak fel. A szállodában 1200 négyzetméteres vital-szigetet alakítottak ki, ahol a medencetérben élménymedence, gyermekmedence és egy nagy úszómedence is található. A bor itt is jelen van; a vendégek borterápiás kezelések közül is választhatnak, emellett finn- és infraszauna, aromakabin, sókabin is van a részlegben. A szálloda a konferenciákra és rendezvényekre érkezőkre is számít: 250 fős színháztermében plenáris ülések szervezésére van lehetőség, a szekcióban történő munkák bonyolítására pedig három további terem áll rendelkezésre.
Hamarosan régi pompájában a Grand Hotel
Egy héttel az Anna bál előtt, július 19-én nyílik meg a balatonfüredi négycsillagos Anna Grand Hotel. A műemléki védettséget élvező, 250 éve az idegenforgalom szolgálatában álló épület felújítása 2004-ben kezdődött, újjáépítése és egy negyedik szárnnyal történő bővítése összesen 3,5 milliárd forintos beruházással valósult meg.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest
A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.