Hármas fejlesztés a győri Hotel Kálváriában

Határozott válasszal, komplex, hármas fejlesztéssel reagált a válságra 2010-ben a győri Hotel Kálvária. A 2009-ben minimális visszaesést produkáló győri hotel idén a fejlesztésben látja a kiutat, ezért a tulajdonosi döntésnek megfelelően egyszerre három új létesítménnyel is bővül.

Az igényes kivitelű, Magnólia Spa wellness részlegbe és a Cross Bárba a szálloda vendégei mellett a megyeszékhely lakosait is szeretettel várják, a szálloda udvarán pedig májustól egy állandó rendezvénysátorral várják a kulináris és művészi értékekre fogékony vendégeket. A csaknem 500 négyzetméteres beruházás értéke meghaladja a 60 millió forintot. A hotel tulajdonosainak célja, hogy kibővített, igényes szolgáltatásaival a Kálvária Hotel az üzleti utazók és a fogászati vendégek mellett a hazai és győri családok kedvelt pihenő és kikapcsolódási helye legyen. A válság ellenére is sikeresen működő Hotel Kálvária gyorsan és hatékonyan reagált a gazdaság változásaira, ennek köszönhető, hogy a forgalom visszaesése a hotelban tavaly az országos átlaghoz képest elhanyagolható, mindössze 0,2% volt. A szálloda vezetői időben felismerték: ahhoz, hogy fejlődni tudjanak, és nyereségesek maradhassanak, nem elég a költségeket optimalizálni, szakmailag magasan képzett munkatársi gárdával rendelkezni, hanem olyan fejlesztésekre van szükség, mely az európai színvonalnak és a kor turisztikai elvárásainak is maximálisan megfelelnek. A Hotel Kálvária meglévő külföldi vendégköre mellett az új fejlesztésekkel nyitott a hazai vendégek felé, és továbbra is nagy figyelemmel gondoskodik eddigi vendégeiről. A 2010 első felében elvégzett fejlesztésekkel a Kálvária Hotel az igényesebb európai vendégeket is maximális kényelemmel fogadhatja. A Magnólia Spa nevet viselő wellness részleg a természetes életmód és az egészségmegőrzés mellett kötelezte el magát. A 15-20 fő befogadására alkalmas wellness részleg kiváló lehetősséget biztosít a testi, lelki, és szellemi egyensúly megteremtéséhez. A finn szauna, infra szauna, gőzkabin és jakuzzi a víz gyógyító erejét adja, az ásványok, gyógyteák pedig hatékonyan járulnak hozzá az egészséges közérzet kialakulásához. A természet csendjét idéző Magnólia Spa meghitt családias hangulatával a kényeztetésre és felfrissülésre vágyók paradicsoma lesz a győri polgárok és családok számára. A Hotel Kálvária wellness részlege a hosszú nyitva tartás és a meghitt nyugalom mellett különleges koktélok és gyógyhatású italok széles választékát kínálja vendégeinek. A Magnolia SPA mellett megnyitott Cross Bárban egyszerre 30 vendéget tud fogadni a szálloda. A Cross Bár kiváló helyszíne lesz a baráti beszélgetéseknek, a szaunázás utáni feltöltődésnek, kártyaszobájával a baráti kártyacsatáknak, nagyméretű LCD tévéjével a közös szurkolásoknak és más társasági összejöveteleknek. A Hotel Kálvária udvarán felállított 200 négyzetméteres, 150 főt befogadó új rendezvénysátor a Kálvária Hotel és a Carmen Étterem eddig is sikeres kulináris és kulturális rendezvényei mellett megfelelő helyszíne lesz a színvonalas esküvőknek, családi összejöveteleknek és más szabadtéri rendezvényeknek is. A hármas beruházással a győri Hotel Kálvária és a Carmen Étterem a Győrbe látogató vendégek számára európai színvonalú szolgáltatásokat biztosítja.

Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.