Hazánkban jól ismert szállodai szakember vette át a szántódi BalaLand irányítását

A turisztikai ágazatban szerzett négy évtizedes tapasztalattal rendelkező Peter Knoll csatlakozott a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton csapatához - szállodai vezérigazgató pozícióban. 

A német származású szakember pályafutását séfként kezdte, majd a világ számos pontján, többek között Kínában, Nagy-Britanniában, Oroszországban és Észtországban töltött be vezetői pozíciókat. Olyan piacvezető társaságoknál látott el igazgatói tevékenységet, mint a Kempinski Csoport (Csehország, Szlovákia, Horvátország, Jordánia, Ausztria) és a Danubius Hotels Csoport – így jelentős szakmai tapasztalattal érkezik új szerepkörébe, közölte a Balalandet képviselő kommunikációs ügynökség.

Peter Knoll
Peter Knoll

Magyarországon, a Hilton Budapest és a Gundel Étterem irányításáért is felelt, továbbá korábban vezette a Kempinski Hotel Corvinus értékesítési igazgatóságát is. Kimagasló tapasztalatokkal rendelkezik a protokolláris, exkluzív vendéglátás területén, és olyan hírességek voltak vendégei, mint Michael Jackson, és egy ízben pedig a tallinni Schlössle Hotels General Managerként II. Erzsébet királynő állami bankettjének megszervezését is irányította.

Örömmel tölt el, hogy csatlakozhattam a Mövenpick BalaLand Resorthoz, amely valóban egy gyöngyszeme a balatoni családi kikapcsolódásnak. Az évek során szerzett jelentős magyarországi tapasztalatom a prémium szállodai és resort háttérrel párosulva lehetővé teszi, hogy segítsem a csapatot a szolgáltatások új szintre emelésében

- mondta Peter Knoll új pozíciója kapcsán.

Elérhetőségei:

E-mail: [email protected]

Telefon: +36 70 510 6974

 


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.