Hévízi hotel az első Magyar Termék Nagydíjas turisztikai vállalkozás

A hévízi NaturMed Hotel Carbona**** superior az első és eddig egyetlen turisztikai vállalkozás, amely elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitűntető címet. A Parlamentben szeptember 2-án átadott elismerést a szálloda gyógy- és wellness szolgáltatásival  érdemelte ki.

A 1998-ban létrehozott Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer célja az EU tagállamaként elismerni a fogyasztói alapjogoknak, fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi előírásoknak megfelelő magas minőségű termékeket, szolgáltatásokat és előállítóikat. Az idén a Kiírók Tanácsa kiterjesztette a pályázók körét a turisztikai vállalkozásokra is. Ebben az évben 41 pályázat 37 nagydíjat kapott, mert nyolc pályázat négy összevont kitüntetést érdemelt. A hévízi NaturMed Hotel Carbona indult a pályázaton "Az egészség művészete" című pályamunkájával és lévén, hogy a feltételeknek eleget tett, odaítélték számára a nagydíjat. A hévízi ház Magyarországon az első és egyetlen szálloda és turisztikai vállalkozás, amely elnyerte az elismerést.

"A díj elnyeréséhez magas kritériumokat kellett teljesíteni, a pályázat elkészítése hónapokat vett igénybe, melynek értékelése több fordulóban történt - hangsúlyozta Dr. Lukács Ferenc a szálloda vezérigazgatója a díjátadáson. "Nagyon boldogok vagyunk, hogy elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat és azt tervezzük, hogy egy új, "Nagydíjas" szolgáltatáscsomagot hozunk létre - tette hozzá. Lukács szerint a díj elnyerésének és a szálloda sikerének a titka a szolgáltatások állandó és következetes fejlesztésében rejlik. Az egyik legfrissebb újítás, a hazánkban elsőként itt bevezetett "Háztól házig" szolgáltatás, melynek keretében egyelőre a Budapest és környéki vendégek számára díjmentes transzfert biztosít a szálloda. De itt kapta a nevét "Klímareuma" névre keresztelt betegség is. A magyar tulajdonú Carbona az elmúlt években több mint 5 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg, amelynek leglátványosabb eleme az 1000 négyzetméter felületű fürdőkomplexum és a gyógyászati-wellness részleg. 


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.