Hotel táplálékallergiások számára is Hévízen

A piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában. Munkatársunktól

„Egy évvel ezelőtt vezettük be a táplálékallergiás vendégek számára megfelelő diétás ételek beintegrálását alapellátásunkba és sikerekről számolhatok be” - mondta a hévízi Hunguest Hotel Helios igazgatónője a hét végén rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Joós Adél szerint számukra sikeresnek mondható az elmúlt év. Többek között köszönhető ez annak is, hogy a piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában. A hotel jelen van prezentációval, diétás sütemény bemutatóval a magyarországi és az osztrák lisztérzékeny egyesület gyűlésein. Fesztiválokon, a gluténmentes világnapon, prószafesztiválon, LÉOE (Lisztérzékenyek Országos Egyesülete) 20 éves közgyűlésén mutatják be a kiváló minőségű süteményeket, amely között egy-egy fajtában glutén-, tejfehérje-, natív cukor-, szója-, tojás-, élesztőmentes finomságot is találnak az érdeklődők. Havonta szerveznek 3 napos  gluténmentes főzőtanfolyamokat, melynek keretében az érdeklődők a szálloda ezüstérmes olimpiai és világbajnok séfjétől és többszörös országos bajnok mestercukrászától, táplálékallergiás termékeket gyártó cégektől tanulhatják meg a helyszínen, hogyan lehet úgy elkészteni az ételeket, süteményeket a cöliakiások cukorbetegek, fehérje és laktózérzékenyek számára, hogy azok ízletesek is legyenek. De nemcsak a lisztérzékenyekre gondolnak, figyelnek itt a cukorbetegekre,  és mindennap kínálnak laktóz-, zsír-, fehérjeszegény, kalória-, tojás- és élesztőmentes ételeket is. Nemcsak a reggeli péksüteményt sütik helyben, hanem a fehér és a barna kenyeret is.

Kulcskártyától a világnapig

Az igazgatónő elmondta, hogy először a kulcskártyát matricázták fel, ezzel jelezve, hogy a vendégeknek milyen ellátásra van szükségük, majd később egyszerűsítették és tökéletesítették a jelzéseket, minden étel neve mellett piktogrammal jelezték, kinek ajánlják és milyen alapanyagokat találnak benne. Tavaly a szálloda cukrászata és konyhája megkapta a szükséges engedélyeket a táplálékallergiás ételek készítéséhez. 

Egy kérdésre válaszolva beszámolt arról is, hogy vendégei között minden héten van 5-10 táplálékallergiás, ez jelzi számukra, hogy jó úton járnak, és egyre több vendég ismeri fel a szálloda előnyét.

A Hunguest hévízi szállodáinak igazgatója, Joós Adél elmondta, hogy kezdeményezését segíti az Európai Unió ajánlása is, amely szerint az egyre több táplálékallergiás miatt a szállodáknak fel kell az ő fogadásukra is készülni, és foglalkozniuk kell ételkínálatuk szélesítésével.

A tájékoztatón elhangzott, hogy idén ismét megrendezik a lisztérzékeny világnapot május közepén. Idén a 2010-ben nagy sikert aratott kéthetes moldáv művészeti alkotótábor időpontjában nemzetközi és hazai alkotókkal együtt művészeti tábort alakítanak, ennek külön hozadéka, hogy a festők, szobrászok az itt elkészített műveikből emlékként hagynak a szállodában is, ahol kiállítást rendeznek ezekből.


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.