Hotel táplálékallergiások számára is Hévízen

A piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában. Munkatársunktól

„Egy évvel ezelőtt vezettük be a táplálékallergiás vendégek számára megfelelő diétás ételek beintegrálását alapellátásunkba és sikerekről számolhatok be” - mondta a hévízi Hunguest Hotel Helios igazgatónője a hét végén rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Joós Adél szerint számukra sikeresnek mondható az elmúlt év. Többek között köszönhető ez annak is, hogy a piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában. A hotel jelen van prezentációval, diétás sütemény bemutatóval a magyarországi és az osztrák lisztérzékeny egyesület gyűlésein. Fesztiválokon, a gluténmentes világnapon, prószafesztiválon, LÉOE (Lisztérzékenyek Országos Egyesülete) 20 éves közgyűlésén mutatják be a kiváló minőségű süteményeket, amely között egy-egy fajtában glutén-, tejfehérje-, natív cukor-, szója-, tojás-, élesztőmentes finomságot is találnak az érdeklődők. Havonta szerveznek 3 napos  gluténmentes főzőtanfolyamokat, melynek keretében az érdeklődők a szálloda ezüstérmes olimpiai és világbajnok séfjétől és többszörös országos bajnok mestercukrászától, táplálékallergiás termékeket gyártó cégektől tanulhatják meg a helyszínen, hogyan lehet úgy elkészteni az ételeket, süteményeket a cöliakiások cukorbetegek, fehérje és laktózérzékenyek számára, hogy azok ízletesek is legyenek. De nemcsak a lisztérzékenyekre gondolnak, figyelnek itt a cukorbetegekre,  és mindennap kínálnak laktóz-, zsír-, fehérjeszegény, kalória-, tojás- és élesztőmentes ételeket is. Nemcsak a reggeli péksüteményt sütik helyben, hanem a fehér és a barna kenyeret is.

Kulcskártyától a világnapig

Az igazgatónő elmondta, hogy először a kulcskártyát matricázták fel, ezzel jelezve, hogy a vendégeknek milyen ellátásra van szükségük, majd később egyszerűsítették és tökéletesítették a jelzéseket, minden étel neve mellett piktogrammal jelezték, kinek ajánlják és milyen alapanyagokat találnak benne. Tavaly a szálloda cukrászata és konyhája megkapta a szükséges engedélyeket a táplálékallergiás ételek készítéséhez. 

Egy kérdésre válaszolva beszámolt arról is, hogy vendégei között minden héten van 5-10 táplálékallergiás, ez jelzi számukra, hogy jó úton járnak, és egyre több vendég ismeri fel a szálloda előnyét.

A Hunguest hévízi szállodáinak igazgatója, Joós Adél elmondta, hogy kezdeményezését segíti az Európai Unió ajánlása is, amely szerint az egyre több táplálékallergiás miatt a szállodáknak fel kell az ő fogadásukra is készülni, és foglalkozniuk kell ételkínálatuk szélesítésével.

A tájékoztatón elhangzott, hogy idén ismét megrendezik a lisztérzékeny világnapot május közepén. Idén a 2010-ben nagy sikert aratott kéthetes moldáv művészeti alkotótábor időpontjában nemzetközi és hazai alkotókkal együtt művészeti tábort alakítanak, ennek külön hozadéka, hogy a festők, szobrászok az itt elkészített műveikből emlékként hagynak a szállodában is, ahol kiállítást rendeznek ezekből.


Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén

Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén 

2025. április 1-től Martos Andrást nevezték ki a Hunguest Helios és a Hunguest Panoráma szállodák igazgatójának.
Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.