Hotel táplálékallergiások számára is Hévízen

A piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában. Munkatársunktól

„Egy évvel ezelőtt vezettük be a táplálékallergiás vendégek számára megfelelő diétás ételek beintegrálását alapellátásunkba és sikerekről számolhatok be” - mondta a hévízi Hunguest Hotel Helios igazgatónője a hét végén rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Joós Adél szerint számukra sikeresnek mondható az elmúlt év. Többek között köszönhető ez annak is, hogy a piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában. A hotel jelen van prezentációval, diétás sütemény bemutatóval a magyarországi és az osztrák lisztérzékeny egyesület gyűlésein. Fesztiválokon, a gluténmentes világnapon, prószafesztiválon, LÉOE (Lisztérzékenyek Országos Egyesülete) 20 éves közgyűlésén mutatják be a kiváló minőségű süteményeket, amely között egy-egy fajtában glutén-, tejfehérje-, natív cukor-, szója-, tojás-, élesztőmentes finomságot is találnak az érdeklődők. Havonta szerveznek 3 napos  gluténmentes főzőtanfolyamokat, melynek keretében az érdeklődők a szálloda ezüstérmes olimpiai és világbajnok séfjétől és többszörös országos bajnok mestercukrászától, táplálékallergiás termékeket gyártó cégektől tanulhatják meg a helyszínen, hogyan lehet úgy elkészteni az ételeket, süteményeket a cöliakiások cukorbetegek, fehérje és laktózérzékenyek számára, hogy azok ízletesek is legyenek. De nemcsak a lisztérzékenyekre gondolnak, figyelnek itt a cukorbetegekre,  és mindennap kínálnak laktóz-, zsír-, fehérjeszegény, kalória-, tojás- és élesztőmentes ételeket is. Nemcsak a reggeli péksüteményt sütik helyben, hanem a fehér és a barna kenyeret is.

Kulcskártyától a világnapig

Az igazgatónő elmondta, hogy először a kulcskártyát matricázták fel, ezzel jelezve, hogy a vendégeknek milyen ellátásra van szükségük, majd később egyszerűsítették és tökéletesítették a jelzéseket, minden étel neve mellett piktogrammal jelezték, kinek ajánlják és milyen alapanyagokat találnak benne. Tavaly a szálloda cukrászata és konyhája megkapta a szükséges engedélyeket a táplálékallergiás ételek készítéséhez. 

Egy kérdésre válaszolva beszámolt arról is, hogy vendégei között minden héten van 5-10 táplálékallergiás, ez jelzi számukra, hogy jó úton járnak, és egyre több vendég ismeri fel a szálloda előnyét.

A Hunguest hévízi szállodáinak igazgatója, Joós Adél elmondta, hogy kezdeményezését segíti az Európai Unió ajánlása is, amely szerint az egyre több táplálékallergiás miatt a szállodáknak fel kell az ő fogadásukra is készülni, és foglalkozniuk kell ételkínálatuk szélesítésével.

A tájékoztatón elhangzott, hogy idén ismét megrendezik a lisztérzékeny világnapot május közepén. Idén a 2010-ben nagy sikert aratott kéthetes moldáv művészeti alkotótábor időpontjában nemzetközi és hazai alkotókkal együtt művészeti tábort alakítanak, ennek külön hozadéka, hogy a festők, szobrászok az itt elkészített műveikből emlékként hagynak a szállodában is, ahol kiállítást rendeznek ezekből.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.