Hotelesek főztek és osztottak ételt a Heti Betevővel közösen

Január 23-án, vasárnap, a HotelHero és az MSZÉSZ CSR szekciójának szervezésében jótékonysági főzés zajlott három budapesti helyszínen. A Continental Hotel Budapest; a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest; és a Radisson Blu Béke Hotel Budapest séfjei összesen 260 adag meleg ételt készítettek el.

A vasárnapi menühöz - hentes tokány tésztával és csemege uborkával -, az alapanyagokat a Mirbest Cégcsoport biztosította, a kész adagokat a Heti Betevő osztotta szét a 7. kerületi rászorulóknak.

 

Karácsony előtt jelentősen megszaporodnak az ételosztások, ezért a szervezők tudatosan inkább az év eleji, különösen hideg, hónapokra összpontosítanak, és olyankor segítenek meleg étellel a rászorulókon, amikor más  jótékonysági akciókból kevesebb van.

Ezzel a budapesti közös főzéssel "melegítettek be" a szállodák a február 27-re szervezett országos főzésre, ahol segítségükre lesz a Magyar Vöröskereszt, a Mirbest Cégcsoport, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) és a Heti Betevő.

Mi a HotelHero szerepe?

A 1,5 éve megalakult HotelHero csoport célja a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások, magánszemélyek jótékonysági munkájának bemutatása annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára és arra, hogy akár egy kicsinek tűnő segítség másnak sokat jelenthet.

A HotelHero másik, egyben legfontosabb célkitűzése, hogy szorosan együttműködve az MSZÉSZ CSR szekciójával, a szakma képviselőinek segítő szándékát összefogja: országos akcióik célja, hogy együtt segítsenek  úgy, hogy közben a saját környezetükben élőket támogassák.

Forrás: HotelHero / Turizmus Online


Matrac, zuhany, wifi –  ennyi ma elég?

Matrac, zuhany, wifi – ennyi ma elég? 

Hol tart ma a szállodadesign? címmel szakmai kerekasztal beszélgetést kísértünk figyelemmel, amely a River Diva rendezvényhajó avatásának keretében zajlott a Dunán.
Elismerték a Mercure Debrecen fenntarthatósági koncepcióját

Elismerték a Mercure Debrecen fenntarthatósági koncepcióját 

A négycsillagos szálloda kiemelt hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, így például a környezettudatos anyaghasználat, az energiatakarékosság és a hulladékkezelés is kulcskérdés a hotel számára.
Tokaj különleges adottságú tophotele rózsaszínbe öltözött

Tokaj különleges adottságú tophotele rózsaszínbe öltözött 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery rózsaszínre váltott a mellrák elleni küzdelem jegyében.
Ki legyen az Év Fiatal Szállodása? Elindult a közönségszavazás!

Ki legyen az Év Fiatal Szállodása? Elindult a közönségszavazás! 

Mutatjuk, kikre lehet voksolni október 27-ig.
Az Airbnb éves átalányadóját Budapesten a négyszeresére emelik

Az Airbnb éves átalányadóját Budapesten a négyszeresére emelik 

Indul a társadalmi egyeztetés a fővárosi Airbnb-szabályozásról, de az éves átalányadó megemelését valamint a két évre szóló moratóriumot már bejelentették.
Szallas.hu: friss adatok az őszi szünet előfoglalási számairól

Szallas.hu: friss adatok az őszi szünet előfoglalási számairól 

Kilenc százalékkal nőtt az előfoglalások száma a tavalyi őszi szünethez képest.
Napelemek egy budapesti hostel tetején: váratlanul rövid a megtérülési idő

Napelemek egy budapesti hostel tetején: váratlanul rövid a megtérülési idő 

A budapesti a&o Hostel nemrégiben jelentős lépést tett a fenntarthatóság felé azáltal, hogy befejezte egy korszerű napelemrendszer telepítését.
Üzleti utazókat is vár főszezonon kívül az ötcsillagos balatoni gyerekhotel

Üzleti utazókat is vár főszezonon kívül az ötcsillagos balatoni gyerekhotel 

A balatoni térség egész éves látogatottságának bővítésére, és az üzleti utazók megszólítására törekszik a Szántódon található ötcsillagos ház.
Új Sales szervezet a Danubius Hotelsnél

Új Sales szervezet a Danubius Hotelsnél 

A Danubius Hotels az új piaci kihívásokra reagálva újraszervezte értékesítési területét, amelynek élére Bánfi Katát nevezte ki, Director of Sales pozícióba.
Magyar szállodákat, éttermeket díjaztak a világ neves wellness és kulináris versenyén

Magyar szállodákat, éttermeket díjaztak a világ neves wellness és kulináris versenyén 

Bejelentette 2024-es év nyerteseit a World Culinary Awards és a World Spa Awards.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.