Idén nincs több felújítás

Mondta a Danubius Health Spa Resort Margitsziget (DHSR) igazgatója, Mácsai Péter a napokban elkészült Platán Éttermük avatója alkalmából, május 10-én.

A Platán Étterem felújításával befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak újabb szakasza. A margitszigeti Thermal szálloda elmúlt 3 éve a felújításokról szólt. Először a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns, korszerű arculatot majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, Spa recepció – kerültek sorra. A felújítások 3. ütemében a Star Auditorium konferenciaterem is megújult, a közösségi terek átalakítását a Platán Étterem újjáalakításával fejezték be. 

Élénk színek, mély tónusok, retro trenddel

A teljes beruházás költsége közel 3 milliárd Ft volt, amiből a napokban lezárult szakaszban az étterem, a 250 főt befogadó Star Auditorium valamint 2 vendégszoba szint felújítására mintegy 1 milliárd Ft-ot fordítottak.  
A 270 vendég befogadására alkalmas, tágas Platán Étterem enteriője Sütő Kata belsőépítész munkája:.
 
.„Az étterem két fala gyakorlatilag üveg, ami impozáns hátteret ad, ugyanakkor visszaveri a hangot, ezért fontos volt hangelnyelő, akusztikus mennyezetet kialakítani, valamint a vastag, puha szőnyegborítás is hasonló célt szolgál.”, mondta a munkálatokról a tervezőnő. 

A minimalista, világos monokróm színhatásokat követően ismét élénk, meghatározó színárnyalatok jönnek divatba, valamint mélyebb színek. A korallszín és kék székek jól mutatnak a látványt meghatározó zöld park nyújtotta háttérrel, a kerek tükrökkel dekorált fal a szögletes formákat ellensúlyozza. „Ahogyan a ruhadivatra, a belsőépítészetre is körforgás jellemző, egyes korszakokat meghatározó trendek vissza-visszatérnek, így a Platán Étterem berendezésében is felbukkan az 50-es, 60-as évek dizájnkultúrájának hatása például a kerek tükrök vagy a gömblámpák visszatérésével – természetesen nem pont ugyanúgy, hanem újraértelmezve.” – mondja Sütő Kata. 

Színes vendégkör, nemcsak gyógyturisták érkeznek
Mácsai Péter, a Danubius margitszigeti szállodáinak igazgatója az átadón elmondta: a DHSR az elmúlt három évben a szálloda csaknem minden területét érintő felújításokon ment keresztül. A Danubius Hotels Zrt. a csoport szintű árbevétel és nyereség egyszámjegyű növekedését várja 2019-ben, a bevétel növekedése kissé lassul az előző évhez képest. Idén az első negyedévben a margitszigeti szállodák átlagosan 60 százalékot meghaladó kihasználtsággal üzemeltek, ami kiemelkedőnek számít a felújítások mellett. A beruházások a szálloda jövedelmezőségét és a teljes szolgáltatás minőségét egyaránt javítják - mondta. A margitszigeti gyógyszálloda a legkomplexebb vendég összetétellel rendelkező szállodájuk, mivel a gyógyturizmus mellett üzleti utazók, családok, egyéni és csoportos vendégek, sportrendezvények versenyzői és szurkolói is megfordulnak itt.

 

 

 

 

Forrás: Danubius / MTI


Napfényes fejezet – amely a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról szól

Napfényes fejezet – amely a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról szól 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.