Időben reagált a válságra a győri Kálvária Hotel

A gazdasági válság arra sarkallta a győri Kálvária Hotel és a vele közös Carmen étterem vezetését, hogy áttekintsék gazdálkodásukat: a beosztásokat átszervezték, jobban odafigyelnek a beszerzésekre.

A beszállítóik 60 százaléka győri cég lett, mert a jó minőséget kis távolságról hozatni takarékosabb megoldás, vélik. A többi beszállító 20 százaléka Győr-Moson-Sopron megyei, a fennmaradó 20 százalék Bécs és Budapest közt oszlik meg. A ritka, vagy nagyon extra nyersanyagokat a séf Ausztriából vásárolja meg. A Carmenben az év első kilenc hónapjában alig tapasztalnak visszaesést a tavalyi forgalomhoz képest, az év utolsó 3 hónapja pedig minden eddiginél erősebbnek ígérkezik, mondta Jankó Ernő, az étterem vezetője.

A hotel magas forgalma pedig mindössze 0,2 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest. A hazai idegenforgalomi eredmények átlagosan 12 százalékos visszaesése mellett ez kiváló eredmény. A sikert annak köszönhetik, hogy gyorsan és hatékonyan reagáltak a gazdaság változásaira, és a meglévő külföldi vendégkör mellett nyitottak a hazai vendégek felé. A belföldi vendéget különleges ajánlatokkal csábították, törzsvendégeiket személyre szabott ajánlatokkal és művészeti rendezvényekkel várják vissza.

A Kálvária Hotelt különben a győri Solydent Fogászati Rendelő tulajdonosai eleinte a fogászati kezelésre érkező vendégek elszállásolására nyitották 1998-ban. A vendégkör gyors növekedése a dentál turizmus mellett és hagyományos turizmussal való kibővülése a tulajdonosokat további fejlesztésekre ösztönözte. Megalapították például a Carmen Díjat, amely a művészek és a művészetkedvelők közti kapocs, és amelyet minden év végén a Győri Balett társulatának egyik tagja vehet át. (Társlapunk, a Vendég & Hotel online)


Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.