Időben reagált a válságra a győri Kálvária Hotel

A gazdasági válság arra sarkallta a győri Kálvária Hotel és a vele közös Carmen étterem vezetését, hogy áttekintsék gazdálkodásukat: a beosztásokat átszervezték, jobban odafigyelnek a beszerzésekre.

A beszállítóik 60 százaléka győri cég lett, mert a jó minőséget kis távolságról hozatni takarékosabb megoldás, vélik. A többi beszállító 20 százaléka Győr-Moson-Sopron megyei, a fennmaradó 20 százalék Bécs és Budapest közt oszlik meg. A ritka, vagy nagyon extra nyersanyagokat a séf Ausztriából vásárolja meg. A Carmenben az év első kilenc hónapjában alig tapasztalnak visszaesést a tavalyi forgalomhoz képest, az év utolsó 3 hónapja pedig minden eddiginél erősebbnek ígérkezik, mondta Jankó Ernő, az étterem vezetője.

A hotel magas forgalma pedig mindössze 0,2 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest. A hazai idegenforgalomi eredmények átlagosan 12 százalékos visszaesése mellett ez kiváló eredmény. A sikert annak köszönhetik, hogy gyorsan és hatékonyan reagáltak a gazdaság változásaira, és a meglévő külföldi vendégkör mellett nyitottak a hazai vendégek felé. A belföldi vendéget különleges ajánlatokkal csábították, törzsvendégeiket személyre szabott ajánlatokkal és művészeti rendezvényekkel várják vissza.

A Kálvária Hotelt különben a győri Solydent Fogászati Rendelő tulajdonosai eleinte a fogászati kezelésre érkező vendégek elszállásolására nyitották 1998-ban. A vendégkör gyors növekedése a dentál turizmus mellett és hagyományos turizmussal való kibővülése a tulajdonosokat további fejlesztésekre ösztönözte. Megalapították például a Carmen Díjat, amely a művészek és a művészetkedvelők közti kapocs, és amelyet minden év végén a Győri Balett társulatának egyik tagja vehet át. (Társlapunk, a Vendég & Hotel online)


Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye

Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye 

2025 tavaszán nyílhat meg a grandiózis beruházás, amely hatalmas löketet adhat Hévíz turizmusának.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását

Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását 

A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!

Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad! 

Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének

Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének 

Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés

Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés 

A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ

Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében

Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében 

A Novotel Budapest Centrum a Kertesz Communications Consulting Kft.-vel (KCC) kötött megállapodást.
Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa

Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa 

2024. augusztus 23-án nyílt meg újra Buda egyik, a Covid óta Csipkerózsika-álmot alvó négycsillagos szálláshelye.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.