A négycsillagos szálloda kialakításánál a funkcionalitásra, a visszafogott megjelenésre, a természetességre és a megfizethetőségre helyezték a hangsúlyt. A szállodában kétféle szobakategóriát és áttekinthető árstruktúrát alakítottak ki. Egy, illetve két fő esetén is ugyanannyit kell fizetni a szobáért, nincs minibár, ruhásszekrény, azonban minden szobában van TV, CD- és DVD-lejátszó, valamint ingyenes internet hozzáférés. A szobákban tologatható asztal helyettesíti az íróasztalt, székek helyett ott egy kényelmes pad. A tágas, természetes megvilágítású zuhanyzó „ára”, hogy a mosdókagyló az előszoba és szoba közötti átjáróban lett felerősítve. A földszinten található eszpresszóbár 24 órában üzemel, itt lehet étkezni, és a bejelentkezés is itt történik. Az épületben társalgó, könyvtár és medence is helyet kapott, a hallban ingyenesen vehető igénybe a szélessávú internetes szolgáltatás. A városnézésre induló turisták a bejárat előtt a szálloda Vespa motorbiciklijei közül válogathatnak.
Innovációban élen a grazi Hotel Daniel
Érdekes újításokat alkalmaz a grazi Hotel Daniel. A 101 szobás szálloda 2005. júniusában nyitott meg az első Budget & Design Hotelként.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest
A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.