A nyitás várható időpontja 2010. 05. 15-e, de teljes biztonsággal csak a június elsejével kezdődő időszakot ajánlják foglaláshoz. Korábban a Napi Turizmusban arról adtunk hírt, hogy a ház 2009. november 9-től 2010. április 1-ig átalakul és megszépül. Szerencsére, csak a nyitás időpontja tolódott, a fejlesztések megvalósulnak:
"23 új, légkondicionált szobával bővítjük szállodánkat a negyedik szinten. Allergiás vendégeink részére külön parkettás szobákat alakítunk ki. A 4. superior kategóriájú emeleten 8 apartman (30 m2 ), 8 kétágyas (25 m2) és 7 egyágyas szoba várja majd a gyógyulni és pihenni vágyókat. A 3. szinten levő keleti és nyugati szobákat klímaberendezésekkel látjuk el" – tájékozatta a Napi Turizmust Kurucz Gyöngyi, a szálloda igazgatója.
A szállodába érkezőket tágas recepciós tér fogadja majd, ahol lobby bár és kényelmes ülőgarnitúrák állnak rendelkezésre. A recepció mellett lift kialakítását is tervezik. A ház étterme jelentősen bővül, modernizálódik, teljesen dohányzómentessé válik, a dohányzó vendégek részére szivarszobát alakítanak ki.
A szálloda belső 29 şC-os úszómedencéje élményelemekkel (pl. fekvő pezsgő pad) egészül ki. A beltéri gyógymedence új megjelenést kap és nyáron külső gyógyvizes medence is segíti a vendégek gyógyulását. Psoriasis betegségre gyógyvizes kádfürdő és fényterápia kezelés igényelhető a jövő évben. 2010-ben már a következő modern sportolási lehetőségek közül lehet választani a szálloda területén belül: strandröplabda pálya, műfüves teniszpálya, közel 1000 m2 –es füves golf green 8 db lyukkal, lábtengó.
A beruházás során kialakításra kerül egy rendezvény- és konferencia-komplexum is, mely 320 fő befogadására alkalmas. A termek 4 különálló szekcióra (4 x 80) oszthatók. (Turizmus Online)
Június elején nyit a megújuló Thermal Hotel Harkány
A szálloda menedzsmentje, arról értesítette partnereit, hogy a jelenleg zajló építkezés a rossz időjárási viszonyok miatt elhúzódik.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.