Kempinski - elnyerte a Seven Stars and Stripes díjat

A közelmúltban új díjjal gazdagodott a budapesti Kempinski Hotel Corvinus, ugyanis Magyarországon elsőként elnyerte a Seven Stars and Stripes díjat, amely a luxuskategóriás szolgáltatások egyik legmagasabb elismerésének számít. A szálloda, annak olasz étterme, a Ristorante Giardino és a Kempinski SPA kapta meg a rangos elismerést.

A díjat péntek délelőtt a szálloda tetején megtartott pezsgős fogadás keretében adta át a New York-i központú Seven Stars and Stripes Global Awards alapítója, Thorsten Buehrmann. Az ünnepélyes díjátadó gálára – amelynek díszvendége Eckart Witzigmann volt - június 14-én került sor a Szépművészeti Múzeumban. Thorsten Buehrmann hangsúlyozta a nemzetközi szakemberekből álló zsűri nagyon szigorú szempontok alapján értékelte a világ legjobb szállodáit, éttermeit és légitársaságait. A szervezet tanácsadó testülete sikeres idegenforgalmi üzletemberekből, sokéves tapasztalattal rendelkező újságírókból, új trendeket teremtő vezető egyéniségekből áll. A tanácsadó testület bármely tagja ajánlást tehet a tökéletes szolgáltatás fogalmának újbóli meghatározására, így folyamatosan növelve az elvárt színvonal követelményeit. Az értékelést mindig személyes látogatás alapján végzik, amikor az értékelők összehasonlítják az adott hely színvonalát korábbi tapasztalataikkal, és az általuk kidolgozott értékrendszer alapján meghozzák döntésüket.
A díjat az elmúlt években világszerte több szálloda is elnyerte, többek között az Oberoi Mauritius, a Ritz-Carlton Philadelphia, a milánói Town House Galleria, és a most kitűntetett Kempinski Hotel Corvinus testvérszállodái közül a genfi Le Mirador, a moszkvai Baltschug és az Emirates Palace Abu Dhabi.


SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.