Kempinski - elnyerte a Seven Stars and Stripes díjat

A közelmúltban új díjjal gazdagodott a budapesti Kempinski Hotel Corvinus, ugyanis Magyarországon elsőként elnyerte a Seven Stars and Stripes díjat, amely a luxuskategóriás szolgáltatások egyik legmagasabb elismerésének számít. A szálloda, annak olasz étterme, a Ristorante Giardino és a Kempinski SPA kapta meg a rangos elismerést.

A díjat péntek délelőtt a szálloda tetején megtartott pezsgős fogadás keretében adta át a New York-i központú Seven Stars and Stripes Global Awards alapítója, Thorsten Buehrmann. Az ünnepélyes díjátadó gálára – amelynek díszvendége Eckart Witzigmann volt - június 14-én került sor a Szépművészeti Múzeumban. Thorsten Buehrmann hangsúlyozta a nemzetközi szakemberekből álló zsűri nagyon szigorú szempontok alapján értékelte a világ legjobb szállodáit, éttermeit és légitársaságait. A szervezet tanácsadó testülete sikeres idegenforgalmi üzletemberekből, sokéves tapasztalattal rendelkező újságírókból, új trendeket teremtő vezető egyéniségekből áll. A tanácsadó testület bármely tagja ajánlást tehet a tökéletes szolgáltatás fogalmának újbóli meghatározására, így folyamatosan növelve az elvárt színvonal követelményeit. Az értékelést mindig személyes látogatás alapján végzik, amikor az értékelők összehasonlítják az adott hely színvonalát korábbi tapasztalataikkal, és az általuk kidolgozott értékrendszer alapján meghozzák döntésüket.
A díjat az elmúlt években világszerte több szálloda is elnyerte, többek között az Oberoi Mauritius, a Ritz-Carlton Philadelphia, a milánói Town House Galleria, és a most kitűntetett Kempinski Hotel Corvinus testvérszállodái közül a genfi Le Mirador, a moszkvai Baltschug és az Emirates Palace Abu Dhabi.


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.