Magyar szállodákat, éttermeket díjaztak a világ neves wellness és kulináris versenyén

A kulináris és wellness világ két legnagyobb elismerésének számító World Culinary Awards és World Spa Awards 2024-es díjátadói  a hazai éttermek és wellness szállodák számára is nagy sikerrel zárultak.

Kihirdette győzteseit a fürdő- és wellness-szektor kiválóságainak ünneplésére és díjazására irányuló globális kezdeményezés, a World Spa Awards, illetve a kulináris szektor legjobbjait díjazó World Culinary Awards.

A kategóriák legjobbjait neves iparági szakemberek, a média képviselői, és a nagyközönség választotta meg, amelynek eredményeképpen idén a világ legjobb spa desztinációja Dubaj, míg a legjobb wellness célpont az amerikai Arizona lett.

A világ legjobb hotel spa-ja címet a svájci Alpine Spa at Bürgenstock Hotel & Alpine Spa, míg a világ legjobb resort spa-ja címet a Marrakeshben található The Spa at Mandarin Orienta nyerte el.


Fotó: LUA Resort / Forrás: Bujnovszky Tamás

Országonként is megnevezték a legtöbb szavazatot kapó nyerteseket:

Az iparág folyamatos innovációját és fejlődését ünneplő díjátadón minden évben országonként is megnevezésre kerülnek a legtöbb szavatatot kapó győztes helyszínek. Így idén Magyarországon a legjobb resort spa címet a balatondüredi LUA Resort kapta, míg a legjobb hotel spa Magyarországon a Kempinski The Spa (Kempinski Hotel Corvinus Budapest).


Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Remek eredményeket hozott a World Culinary Awards is:

Idén két magyar éttermet is díjaztak: a legjobb magyar étterem címet a Felix nyerte el, míg a legjobb szállodai étterem kategóriában a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben található  ÉS Bisztró lett a győztes.


Fotó: És Bisztró

A világ legjobb kulináris városának járó díjat Vietnam fővárosa, Hanoi, a világ legjobb étterme díjat pedig a bangkoki két Michelin-csillagos Mezzaluna szerezte meg.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.