Magyar szállodákat, éttermeket díjaztak a világ neves wellness és kulináris versenyén

A kulináris és wellness világ két legnagyobb elismerésének számító World Culinary Awards és World Spa Awards 2024-es díjátadói  a hazai éttermek és wellness szállodák számára is nagy sikerrel zárultak.

Kihirdette győzteseit a fürdő- és wellness-szektor kiválóságainak ünneplésére és díjazására irányuló globális kezdeményezés, a World Spa Awards, illetve a kulináris szektor legjobbjait díjazó World Culinary Awards.

A kategóriák legjobbjait neves iparági szakemberek, a média képviselői, és a nagyközönség választotta meg, amelynek eredményeképpen idén a világ legjobb spa desztinációja Dubaj, míg a legjobb wellness célpont az amerikai Arizona lett.

A világ legjobb hotel spa-ja címet a svájci Alpine Spa at Bürgenstock Hotel & Alpine Spa, míg a világ legjobb resort spa-ja címet a Marrakeshben található The Spa at Mandarin Orienta nyerte el.


Fotó: LUA Resort / Forrás: Bujnovszky Tamás

Országonként is megnevezték a legtöbb szavazatot kapó nyerteseket:

Az iparág folyamatos innovációját és fejlődését ünneplő díjátadón minden évben országonként is megnevezésre kerülnek a legtöbb szavatatot kapó győztes helyszínek. Így idén Magyarországon a legjobb resort spa címet a balatondüredi LUA Resort kapta, míg a legjobb hotel spa Magyarországon a Kempinski The Spa (Kempinski Hotel Corvinus Budapest).


Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Remek eredményeket hozott a World Culinary Awards is:

Idén két magyar éttermet is díjaztak: a legjobb magyar étterem címet a Felix nyerte el, míg a legjobb szállodai étterem kategóriában a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben található  ÉS Bisztró lett a győztes.


Fotó: És Bisztró

A világ legjobb kulináris városának járó díjat Vietnam fővárosa, Hanoi, a világ legjobb étterme díjat pedig a bangkoki két Michelin-csillagos Mezzaluna szerezte meg.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.