Magyar szállodákat, éttermeket díjaztak a világ neves wellness és kulináris versenyén

A kulináris és wellness világ két legnagyobb elismerésének számító World Culinary Awards és World Spa Awards 2024-es díjátadói  a hazai éttermek és wellness szállodák számára is nagy sikerrel zárultak.

Kihirdette győzteseit a fürdő- és wellness-szektor kiválóságainak ünneplésére és díjazására irányuló globális kezdeményezés, a World Spa Awards, illetve a kulináris szektor legjobbjait díjazó World Culinary Awards.

A kategóriák legjobbjait neves iparági szakemberek, a média képviselői, és a nagyközönség választotta meg, amelynek eredményeképpen idén a világ legjobb spa desztinációja Dubaj, míg a legjobb wellness célpont az amerikai Arizona lett.

A világ legjobb hotel spa-ja címet a svájci Alpine Spa at Bürgenstock Hotel & Alpine Spa, míg a világ legjobb resort spa-ja címet a Marrakeshben található The Spa at Mandarin Orienta nyerte el.


Fotó: LUA Resort / Forrás: Bujnovszky Tamás

Országonként is megnevezték a legtöbb szavazatot kapó nyerteseket:

Az iparág folyamatos innovációját és fejlődését ünneplő díjátadón minden évben országonként is megnevezésre kerülnek a legtöbb szavatatot kapó győztes helyszínek. Így idén Magyarországon a legjobb resort spa címet a balatondüredi LUA Resort kapta, míg a legjobb hotel spa Magyarországon a Kempinski The Spa (Kempinski Hotel Corvinus Budapest).


Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Remek eredményeket hozott a World Culinary Awards is:

Idén két magyar éttermet is díjaztak: a legjobb magyar étterem címet a Felix nyerte el, míg a legjobb szállodai étterem kategóriában a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben található  ÉS Bisztró lett a győztes.


Fotó: És Bisztró

A világ legjobb kulináris városának járó díjat Vietnam fővárosa, Hanoi, a világ legjobb étterme díjat pedig a bangkoki két Michelin-csillagos Mezzaluna szerezte meg.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.