A szálloda szobáit nyolc kategóriába osztják. Lesznek például 62 négyzetméteres deluxe lakosztályok, és lesz egy 180 négyzetméteres elnöki lakosztály. Lehet étkezni egy 180 üléses nemzetközi büfében, egy 120 üléses dim sum és tészta-étteremben, valamint lesz a hotelben egy csemegebolt és egy borbár. A szálloda igazgatója szerint a legízletesebb tenger gyümölcseit itt lehet majd fogyasztani. A„Nha Trang pontosan az a hely, amit kerestünk” – mondta Scott Hodgetts, a Nha Trang vezérigazgatója. Idén júliusban az egész világ a városra figyelt, mert itt koronázták meg a Miss Universe verseny győztesét. Vezető turisztikai magazinok ugyanakkor a világ legszebb öblének választották az ittenit. A Nha Trang sok üzleti utazóra is számít, hiszen Ho Shi Minh város mindössze egy órányira fekszik. A Sheraton már működtet egy 483 szobás szállodát Ho Shi Minh városban és egy 299 szobásat Hanoiban. (www.traveldailynews.com)
Megjelent az első nemzetközi szállodalánc a vietnami tengerparton
A Sheraton Hotels and Resort a tervei szerint 2009 májusában nyitja meg a 30 emeletes, 281 szobás Nha Trang Hotel and Spa-t. Ezzel megjelenik az első nemzetközi prémium kategóriás szállodalánc a vietnami tengerparton.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.