A 40 hektáros parkban található létesítmény februárban kezdte meg a működését. A Miskolci Egyetem szomszédságában található szálláshely a tanév alatt elsősorban diákhotelként működik, a létesítmény szálláskapacitásának 90%-át az egyetem bérli, a fennmaradó 10% százalékát értékesítik. A létesítményben 600 vendég elszállásolására is van lehetőség, 123 kétszer kétágyas lakrészt, háromágyas és kétágyas szobákat, három egyágyas, mozgássérültek elhelyezésére alkalmas szobát, és 13 apartmant is kialakítottak. Minden szobából elérhető az internet, az épületben 24 órás portaszolgálat működik, a földszinten ABC, kondicionáló terem, masszázs, társalgó és négy 40 fős konferenciaterem is található. Az épülethez 150 férőhelyes parkoló, napozóterasz és pihenőpark tartozik. A B kategóriás panzió besorolásnak megfelelő létesítményben büfé üzemel, melegkonyhás étterme ugyan nincs, de igény szerint kontinentális reggelit és svédasztalos fogadást biztosítanak. Rendezvények, konferenciák szervezését is vállalják, illetve a nyárra már több csoport, család foglalt szállást. A hotel PPP (Public Private Partnership) program keretében, vállalkozói tőke bevonásával valósult meg.
Megnyílt a miskolci Uni-Hotel
Közel 50 utazási irodának és a sajtó képviselőinek május közepén mutatták be a Miskolc belvárosától 7 km-re, a tapolcai üdülőövezet közelében fekvő Uni-Hotelt.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest
A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.