A poznani négycsillagos hotelben 93 szoba, valamint étterem és bár van. A hotel összesen 153 négyzetméteres, a legmodernebb technikával felszerelt konferenciatermei 130 embert képesek befogadni. A wellness-részlegben finn szauna és török fürdő van. A szálloda épülete több, mint száz éves, amely komplett felújításon esett át. A városközpontban fekszik, ahonnan gyalogosan is kényelmesen elérhető a főpályaudvar, a híres régi piac és egy olyan terület, ahol kiállításokat szoktak rendezni. Jan Hein Simons, az NH Hoteles business unit director-a elmondta: „Poznan az egyetlen hely, amelyet minden olyan nemzetközi út keresztez, amely a német határtól Varsó felé halad. Ideális arra, hogy a vendégek megszerezzék az első benyomásukat Lengyelországról, amellett jelentős kiállítási és vásárközpont is.” A lánc várhatóan újabb szállodákat is fog nyitni Lengyelországban. (www.ahgz.de)
Megnyílt az első NH Hoteles Lengyelországban
A szeptemberben elején Poznanbann nyitott szállodával négyre emelkedett a spanyol hotellánc kelet-európai szállodáinak száma; van egy hoteljuk Magyarországon, egy Bukarestben és egy Temesvárott.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.