Az idei kiemelt témák: a "take away", a "snacks", a közétkeztetés, az out-home fogyasztás és az élelmiszer-kiskereskedelem. Ha azt állitjuk, hogy a kiállítás tömve a legújabb kínálatokkal, aktuális trendek bemutatásával és szakmai látogatókkal, egyáltalán nem túlzunk, szinte egy tűt sem lehetne lejteni sehol, a standok környékén annyian tolonganak. A szakmai közönség - Daniel Buser, a rendezvény sajtófőnökének elmondása szerint - szinte teljes egészében a Horeca-szegmens különböző területeiről érkezik: többségükben (80 százalékban) helyi éttermesek, szállodások
és más vendéglátók. Ami viszont elszomorító tény: magyar kiállítók nincsenek jelen, és a közönség soraiban sem jelennek meg a hazai szakemberek. Pedig - állitják a szakértök - felmérések igazolják, hogy az itt megjelentek 84 százalékának számára tavaly konkrét üzletet hozott a baseli kiállítás. Főleg a bor és más szeszes italok terén lehetne keresnivalónk - hiszen ez a piac nem sör központú, mint ahogy a német vagy az osztrák rész, hanem bort isznak szívesen az ételek mellé -, ha tehát otthon nagy bajban van a borpiac és a hazai hazai borértékesítés, teljességgel érthetetlen, hogy miért nincs most Baselban egyetlen hazai kiállító?
Megnyílt az ’igeho 2009’ - Magyarok sehol
A svájci Baselben a kétévente megrendezésre kerülő ’igeho’, azaz Európa egyik kiemelkedő vendéglátóipari, gasztronómiai es húsipari szakkiállitása vasárnap megnyitotta kapuit. A nagy érdeklődésre számot tartó, jelentős szakvásár szerdáig tart nyitva.
Már Budapesten is várnak a Pullman Happenings események
November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely
Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén
Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel
Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón
November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival
A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon
A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából
Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten
Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora
Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.