Megnyílt az ’igeho 2009’ - Magyarok sehol

A svájci Baselben a kétévente megrendezésre kerülő ’igeho’, azaz Európa egyik kiemelkedő vendéglátóipari, gasztronómiai es húsipari szakkiállitása vasárnap megnyitotta kapuit. A nagy érdeklődésre számot tartó, jelentős szakvásár szerdáig tart nyitva.

Az idei kiemelt témák: a "take away", a "snacks", a közétkeztetés, az out-home fogyasztás és az élelmiszer-kiskereskedelem. Ha azt állitjuk, hogy a kiállítás tömve a legújabb kínálatokkal, aktuális trendek bemutatásával és szakmai látogatókkal, egyáltalán nem túlzunk, szinte egy tűt sem lehetne lejteni sehol, a standok környékén annyian tolonganak. A szakmai közönség - Daniel Buser, a rendezvény sajtófőnökének elmondása szerint - szinte teljes egészében a Horeca-szegmens különböző területeiről érkezik: többségükben (80 százalékban) helyi éttermesek, szállodások és más vendéglátók. Ami viszont elszomorító tény: magyar kiállítók nincsenek jelen, és a közönség soraiban sem jelennek meg a hazai szakemberek. Pedig - állitják a szakértök - felmérések igazolják, hogy az itt megjelentek 84 százalékának számára tavaly konkrét üzletet hozott a baseli kiállítás. Főleg a bor és más szeszes italok terén lehetne keresnivalónk - hiszen ez a piac nem sör központú, mint ahogy a német vagy az osztrák rész, hanem bort isznak szívesen az ételek mellé -, ha tehát otthon nagy bajban van a borpiac és a hazai hazai borértékesítés, teljességgel érthetetlen, hogy miért nincs most Baselban egyetlen hazai kiállító?

Már Budapesten is várnak a Pullman Happenings események

Már Budapesten is várnak a Pullman Happenings események 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.