A hotel 16 összkomfortos, az átlagosnál nagyobb alapterületű szobával rendelkezik, ebben 5 apartmanban jól felszerelt konyhasarok van kialakítva, és ezeket a lakóegységeket a családbarát szolgáltatásbővítés jegyében mára gyermeksarokkal, játszóházzal is felszerelték. Kisgyermekes családok részére babaágyat, babakádat, az étteremben etetőszéket, vízforralót, és igény esetén térítés ellenében gyermekfelügyeletet is biztosít a szálloda. „A kerthelyiségben, amelynek felújítása ezután kezdődik, játszóteret alakítunk ki. Grillteraszunk is átalakul, különlegessége lesz az egyedi méterű, óriásvasaló, amelyben különleges grillételek készíthetők. Kerthelyiségünk nagyobb hangsúlyt fektet majd az esküvő- és rendezvényszervezésre” – mondta el a Napi Turizmusnak a szálloda marketing igazgatója, Liptai Eszter.
A ház szintén új büszkesége, a márciusban megnyitott Zsálya Bisztró. A korábban Champs Pub-ként üzemelő 40 fős étterem 60 fősre bővült. A vendégteret az új gourmet gasztronómiai koncepcióhoz méltó módon alakították át letisztult formákkal, meleg színekkel. Macsinka János séf a táj jellegzetes ízvilágával és mindig friss, a szezonnak megfelelő helyi alapanyagokból készült specialitásokból állította össze az ételkínálatot, amelyhez egri topborok is dukálnak. Ezeket borvacsoráin igyekszik bemutatni az egri szálloda, amelyet Gál Gábor, a szilvásváradi Lovas Étterem tulajdonosa üzemeltet. (Turizmus Online)
Megújult az egri Hotel Aqua
A szépen felújított műemléképületben üzemelő háromcsillagos egri ház, a Hotel Aqua márciusra bővítette szolgáltatásait: családbarát apartmanokat hozott létre és gourmet éttermet nyitott.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.