A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője, Márton György kiemelte, Pécsett az uniós szállásfejlesztések a régióban a legnagyobb léptékűek, az eddigi mintegy 1000-1200 minőségi szálláshelyet további négyszázzal sikerült növelni. A Laterum Hotel – mert erről van szó – 64 millió forintos támogatásból alakított ki wellnes-részleget, három konferenciatermet és ötven négycsillagos színvonalnak megfelelő szobát. Idén a városban hamarosan a Corso Hotelt adják át, és a Makártanya fejlesztése is célegyenesben van. A nemrégiben elnyert pályázatok alapján mintegy 2,4 milliárd forintból készülhet el a szintén minőségi szállást jelentő Millenium és Balokány Hotel, valamint egy panzió a Mária utcában.
Páva Zsolt polgármester köszöntő beszédében azt emelte ki, hogy neki bizony sokáig megmaradt a munkásszállás-érzés a Laterum nevét hallva, de már egy múltkori látogatásakor is szembesülnie kellett vele, a rút kiskacsából mára gyönyörű hattyú lett. (Pécsi Napilap)
Munkásszállóból lett luxushotel Pécsett
Pécs első négycsillagos szállodáját avatták szerda este, és nem kell sokat várni, hogy hamarosan átadják a másodikat is. A valamikori munkásszállóban ma első osztályú étterem, wellness, és ötven négycsillagos szoba várja a turistákat.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.