A község Gyenesdiás felőli végén, a Keszthelyi-hegység Balaton felé futó lankáin álló kétszáz éves hófehér kúria és az alatta húzódó pince már a múlt század hetvenes éveiben is a környék egyik legnépszerűbb vendéglőjeként működött. A Keszthelytől néhány kilométerre lévő klasszicista épület legújabbkori idegenforgalmi karrierje néhány éve kezdődött, amikor százmilliós beruházással 13 szobás panziót alakítottak ki benne 22 millió forintnyi uniós támogatással. A két éve elkészült fejlesztésről azonban hamar bebizonyosodott, hogy túlságosan kicsi kapacitást eredményezett, ezért most egy új szárny kialakításával további 35 szobával bővítik a férőhelyeket, emellett wellness részleget, konferenciatermet alakítanak ki. A tulajdonosok a jövő nyárra elkészülő, összesen 446 millió forintos beruházáshoz 130 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást nyertek a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán. A erről szóló szerződést a múlt héten ünnepélyes keretek között írta alá Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója és Fodor Márk, a Taverna Pince Kft. vezetője. A cég 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy a 2005-ben a tulajdonába került műemléki védettségű épületet felújítsák és üzemeltessék. A felújított panzió-étterem forgalma a 2007 októberi nyitás óta folyamatosan nő, jelenleg éves szinten 18 ezer látogatójuk van, aminek 20 százaléka külföldi, 35 százaléka családos. A panzió szálláshely szolgáltatását a vendégek 22 százaléka veszi igénybe, a vendégéjszakák átlagos száma 2,5 éj. A tulajdonosok reményei szerint az egyedi hangulatú üzlet a most kezdődő fejlesztések eredményeként országos jelentőségűvé válhat. (BTSZ)
Négycsillagos hotel a kúria mellett
Vonyarcvashegyen közel félmilliárdos beruházással négycsillagos szállodát alakítanak ki az egykori Festetics-kúriában már működő panzióhoz, étteremhez kapcsolva.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke
Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén
Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen
Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.