Négycsillagos hotel épül Zamárdiban

Kivételes helyzetben van a Zamárdiban épülő wellnessszálló beruházója, hiszen úgy tűnik, a fejlesztés a Balaton-parton azon szerencsések közé tartozik, amelyeknek az építését nem blokkolta a válság.

Talán nem véletlen, hogy a Somogyban szálláshelyfejlesztésre pénzt nyert pályázók közül épp itt tett látogatást az Európai Unió regionális politikáért felelős biztosa. Danuta Hübner a Dél-dunántúli régióban tett vizitje során egyetlen somogyi helyszínként járt Zamárdiban. Danuta Hübner Balaton-parti villámlátogatása során főként a térségben tapasztalható szezonalitás iránt érdeklődött; kíváncsi volt arra, mennyien tartózkodnak a megye legfiatalabb városában nyáron és a holt szezonban.

A most épülő szálloda éppen ezen a kettősségen, azaz a szezonalitáson igyekszik javítani azzal, hogy a beruházó tulajdonos olyan szolgáltatásokkal igyekszik megtölteni, ami egész éven át hozhat vendéget Zamárdiba. Kiss Kálmán 14 évvel ezelőtt egy családi panzió működtetőjeként került a tóparti településre, s mivel az évek múlásával rájöttek arra, hogy a piacon a komplex szolgáltatásokkal lehet csak versenyben maradni, ezért gondoltak egy nagyot és belefogtak a mintegy 2 milliárd forint összértékű szállodafejlesztésbe, amihez az uniós kasszából 575 milliós támogatást sikerült megszerezniük. A jövőre befejeződő beruházás eredménye egy 350 fős, sportosan elegánsra álmodott szálloda lesz, ami nemcsak a hiányzó szálláshelykapacitáson javít, de 65 munkahelyet is teremt a térségben. A minimum négycsillagosra tervezett hotel nem utolsósorban Zamárdi történetének legnagyobb beruházása – tudta meg a sonline Csákovics Gyula polgármestertől. (sonline.hu)


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.