A Baptista Szeretetszolgálat éjjeli menedékhelyének lakóit, illetve az utcán élőket háromfogásos menü várta. Mint Szenczy Sándor, a Szeretetszolgálat vezetője elmondta, az ötlet ugyan tőle érkezett, azonban a megvalósítás az ötcsillagos ház menedzsmentjének köszönhető, akik remélik, a többi fővárosi ötcsillagos szálloda hamarosan követi a példát. A jótékonysági szakember úgy véli, mínusz tíz fokban, a fagyos hidegben állva kanalazni műanyagtányérból egy hideg babgulyást sokkal inkább megalázó, mintsem egyszer egy évben, kényelemben, úri módon kiszolgálva megvacsorázni egy előkelő helyen. Majd hozzátette, a hajléktalan nők, férfiak, idősebbek és fiatalabbak épp annak fogják fel a vaddisznó terrine-ből, tanyasi csirkebecsináltból és francia csokitortából álló vacsorát, ami: vagyis igazi ajándéknak, ami nem a fa alatt jut nekik, hanem egy ötcsillagos ház exkluzív éttermében, a többi vendég között békességben elköltve.
Nem alamizsna
Tavalyi kezdeményezéséhez hasonlóan idén is karácsony közeledtével 25 hajléktalant fogadott vacsorával tegnap este a Le Meridien Budapest.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.