Nem írják be ezt az évet Bük és Sárvár turizmusának aranykönyvébe

Bük és Sárvár idén fekete évet zár, az Őrségben viszont a járvány miatt kiesett hónapok ellenére jelentősen nőtt a forgalom a kisebb szálláshelyeken, írja a Vas megye online hírportálja, a vaol.hu.

Bükkel kacsolatban a település jegyzője, dr. Tóth Ágnes elmondta: a városban eltöltött vendégéjszakák száma 2019-ben január és július között tavaly 436 473 volt, míg az idén csak 222 579, azaz alig több mint fele az előző évinek.

Németh Gyula, a Büki Szobakiadók Szövetségének elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt június végéig szinte nem volt vendég Bükön. A július és az augusztus azonban hozta az ilyenkor szokásos forgalmat. A szeptemberi foglalásokat viszont már visszamondták, tehát az őszi szezon is nagy eséllyel kiesik. 

Holpert Krisztina TDM-referenstől, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft munkatársától a vaol.hu megtudta, hogy a sárvári fürdőben június 12-e és augusztus 3-a között a tavalyihoz képest mindössze 70 százalék volt a látogatók száma. A vendégéjszakák tekintetében ígéretes volt a január és a február kiugróan magas adata. Március és május között az előző évben havonta 45 és 52 ezer között volt a vendégek száma, ez az idén a három hónapban összesen is alig haladta meg az ezret. Júniusban is csak az előző évinek a harmada volt a vendégéjszakák száma, de a júliusi mintegy 51 ezer vendég­éjszaka sem közelítette meg az előző év mintegy 78 ezres adatát.

Neisz Eszter Kőszeg határában, a Pogányok szőlőhegy bejáratánál, a nyolcezer négyzetméteres egykori családi birtokon üzemelteti öt vendégházát. A hírportálnak elmondta, hogy ó a júliusi és augusztusi foglalások jóval magasabbak voltak a tavalyinál, így kiegyenlítette a járvány miatt kiesett tavaszi hiányt. 

A teljes cikk elolvasható: itt.

Forrás: vaol.hu


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.