Nem írják be ezt az évet Bük és Sárvár turizmusának aranykönyvébe

Bük és Sárvár idén fekete évet zár, az Őrségben viszont a járvány miatt kiesett hónapok ellenére jelentősen nőtt a forgalom a kisebb szálláshelyeken, írja a Vas megye online hírportálja, a vaol.hu.

Bükkel kacsolatban a település jegyzője, dr. Tóth Ágnes elmondta: a városban eltöltött vendégéjszakák száma 2019-ben január és július között tavaly 436 473 volt, míg az idén csak 222 579, azaz alig több mint fele az előző évinek.

Németh Gyula, a Büki Szobakiadók Szövetségének elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt június végéig szinte nem volt vendég Bükön. A július és az augusztus azonban hozta az ilyenkor szokásos forgalmat. A szeptemberi foglalásokat viszont már visszamondták, tehát az őszi szezon is nagy eséllyel kiesik. 

Holpert Krisztina TDM-referenstől, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft munkatársától a vaol.hu megtudta, hogy a sárvári fürdőben június 12-e és augusztus 3-a között a tavalyihoz képest mindössze 70 százalék volt a látogatók száma. A vendégéjszakák tekintetében ígéretes volt a január és a február kiugróan magas adata. Március és május között az előző évben havonta 45 és 52 ezer között volt a vendégek száma, ez az idén a három hónapban összesen is alig haladta meg az ezret. Júniusban is csak az előző évinek a harmada volt a vendégéjszakák száma, de a júliusi mintegy 51 ezer vendég­éjszaka sem közelítette meg az előző év mintegy 78 ezres adatát.

Neisz Eszter Kőszeg határában, a Pogányok szőlőhegy bejáratánál, a nyolcezer négyzetméteres egykori családi birtokon üzemelteti öt vendégházát. A hírportálnak elmondta, hogy ó a júliusi és augusztusi foglalások jóval magasabbak voltak a tavalyinál, így kiegyenlítette a járvány miatt kiesett tavaszi hiányt. 

A teljes cikk elolvasható: itt.

Forrás: vaol.hu


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.